gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De inwoners van Java - De Tenggerezen

reis terug  

Het Tenggervolk van Oost-Java

Tenggerees met zijn paard © Travelmarker ReizenHet dorre vulkaanlandschap van het Bromo-Tengger complex is het gebied van het Tenggervolk, een van de oudste Javaanse volksstammen. De Tenggerezen zijn naast dat ze doorgaan voor een vreedzaam en werklustig volk nogal apart en schuw. Misschien doordat ze dankzij deze laatste eigenschap weinig met buitenlandse invloeden in aanraking zijn gekomen, hebben de Tenggerezen een hoge moraal en komen misdaden in hun gemeenschap zelden voor. Veel minder dan andere Indonesiërs zijn ze ingespeeld op het toerisme, en hebben ze nauwelijks in de gaten dat er veel geld in te verdienen valt. De Tenggerezen leven hoofdzakelijk van de groenteteelt, waarvan ze de producten op heel Oost-Java verhandelen. Voor de oorlog breidde hun handelsactiviteiten zich zelfs tot Ujung Padang en Palembang uit.

Bromovulkaan © Travelmarker ReizenAl jaren is de regering bezig met de integratie van de Tenggerezen in de Oostjavaanse samenleving. Afgelegen dorpen zijn door een betere infrastructuur uit hun isolement gehaald en sommige zijn van scholen voorzien. Opvallend is dat de Tenggerezen op artistiek gebied nogal achter blijven bij de andere inwoners van Indonesië. Hun huizen zijn slechts met eenvoudige rechte lijnen of met cirkel en kruisvormige ornamenten versierd. De Tenggerezen beschouwen zichzelf als aanhangers van de Boeddhistische leer, terwijl hun godsdienst grotendeels hindoeïstische kenmerken vertoont. Tenggerese tempels zijn nergens te vinden, geofferd wordt slechts op huisaltaren.
Tijdens de onafhankelijkheidsstrijd was het voor een guerillastrijd ideale Tenggergebergte TNI-gebied.

Ontmoet de Tenggerezen met Travelmarker Reizen

Maak kennis met de Tenggerezen tijdens een zeer bijzondere vakantie met privé-chauffeur van Travelmarker Reizen.


reis terug  
.

De Indonesische cultuur

naar menu landeninfo landeninfo
Maak kennis met de Indonesische cultuur

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !

Ondersteun een straatkind via Peduli Anak   

              

© 2019 www.travelmarker.nl