gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Sumatra - Bukittinggi

reis terug   reis door

Bukittinggi

winkel in Bukittinggi © Travelmarker ReizenBukittinggi is het administratieve en culturele centrum van de Minangkabau. Bukittingi (de naam betekent 'hoge berg') ligt op 930 meter hoogte boven de imposante Ngarai, een diep rivierdal, dat in de koloniale periode bekend stond als het 'karbouwengat'.
Bukittingi, dat op 920 meter hoogte op het Agam plateau ligt, heeft een koel en zonnig klimaat en is een van de mooiste steden van het eiland. Aan de ene kant van Bukittinggi verheft zich de 2891 meter hoge vulkaan de Merapi, aan de andere kant de hoge Singgalang.

Bezienswaardigheden in Bukittinggi

De Jam Gedang van Bukittinggi © Travelmarker ReizenJam GedangFort de Kock
Tijdens de koloniale periode heette Bukittinggi Fort de Kock, naar de nederlandse officier Hendrik de Kock. Vanaf het voormalige Fort de Kock heb je een prachtig uitzicht over een deel van Bukitinggi en het omringende gebied. Het fort zelf dateert uit 1825, maar is weinig bezienswaardig. Entree 0,20.

Jam Gedang

DeJam Gedang is de in de koloniale periode gebouwde klokketoren in het centrum van Bukittinggi

Dierentuin
De heuvel waarop de dierentuin van Bukittinggi ligt is het hoogste punt van de stad. Behalve dat de dierentuin aan de meest uiteenlopende Sumatraanse diersoorten onderdak biedt, heeft het een fraaie vogelcollectie. De dieren zien er helaas vaak nogal wat verwaarloosd uit en leven over het algemeen in erbarmelijke omstandigheden.

Minangkabause © Travelmarker ReizenJam GedangMinangkabau museum
Op het terrein van de dierentuin van Bukittinggi ligt ook het Rumah Adat Bandjuang Museum, waar magnifieke voorbeelden van de Minangkabause kleding, wapens, beeldhouwkunst en houtsnijwerk bewaard worden. Ook heeft het museum een fraaie collectie muziekinstrumenten. Het museum heeft in 1844 zijn poorten voor het publiek geopend, en is een fraai voorbeeld van klassieke Minangkabause architectuur.

Gua Jepang
De Gua Jepang ligt langs de weg die naar het karbouwengat voert. Bij de ingang van dit tijdens de Tweede Wereldoorlog aangelegde gangenstelsel is een reliëf te zien waarop Japanners op de punt van hun bajonet romusha's (Indonesische dwangarbeiders) aan het werk zetten. Als je het gangenstelsel in wilt, moet je entree betalen. In '42 is men met de aanleg begonnen, maar de gangen van Bukittinggi zijn nooit in gebruik genomen.

Winkelen in Bukittinggi

pasar atas © Travelmarker ReizenPasarliefhebbers moeten nog een bezoek brengen aan de overdekte markthallen en de marktkraampjes op de trappen. De Pasar Atas van Bukittinggi is in Minangkabau stijl ontworpen. Al jaren beijvert de Indonesische regering zich de markt een definitievere behuizing te geven. De Minangkabause vrouwen die hier inkopen doen, dragen schitterende fleurige kleding.

Hotels in Bukittinggi

Via trivago kun je de hotelprijzen van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Uitgaan in Bukittinggi

het Saliguri dansgezelschap © Travelmarker ReizenDe verschillende dansgroepen van Bukittinggi (oa. de Saliguri groep) beginnen om 20.30 in het culturele centrum van de stad, niet ver van de Jam Gedang (de klokketoren in het centrum). Het repertoire van de groepen, traditionele Minangkabau dansen, zijn zo ongeveer hetzelfde. Kaartjes worden je overal in Bukittinggi aangeboden. Je kunt ze ook door je hotel laten regelen.

 

Bezoek Bukittinggi met Travelmarker Reizen

Bezoek Bukittinggi tijdens een zeer bijzondere vakantie door Sumatra met privé-chauffeur van Travelmarker Reizen.

Reisverslagen over Bukittinggi

Lees hier wat andere reizigers in Bukittinggi hebben beleefd!

Van Bukittinggi naar Padang

Minangkabause © Travelmarker ReizenindonesiePadangpanjang

De eerste grote plaats langs de route is Padang Panjang. Iets buiten Padangpanjang, 19 kilometer vanaf Bukittinggi, ligt het Minankaubau Openluchtmuseum. Bezoek hier het fraaie Rumah Gadang, het dokumentatiecentrum. Veel vitrines met foto's en fotoalbums. Er is ook een bibliotheek. Nieuwe en oude boeken zijn ter inzage. Bij het busstation (Kota Bis) van Padangpanjang zijn verschillende typische Padang restaurants en satéstalletjes. Probeer de minangkabausaté, specialiteit van de streek.

Ritje per kolentrein naar Kadang Ampat
Vanaf Padang Panjang kun je een stuk met de goederentrein meeliften. Het traject voert over de door de nederlanders gebouwde stalen bruggen door de prachtige Aneikloof. Het eerste station na Padang Panjang is Kadang Ampat, vlakbij de hoofdweg tussen Padang Panjang en Padang.

Op 20 kilometer vanaf Bukittinggi rij je de schitterende Anai kloof in. Op 24 kilometer zie je links een plakkaat ter nagedachtenis aan een standrechtelijke executie tijdens de politionele acties. Twee kilometer verder zie je de waterval in de Anai kloof rechts. Iets verderop ligt het viewpoint hoog links van de weg in de bocht nadat je de waterval bent gepasseerd. Er gaat een betonnen trap naar toe.

Kadang Ampat

Bij Kadang Ampat, 31 kilometer vanaf Bukittinggi, ligt een 18-holes golfbaan. Bij de golfbaan liggen squashbanen, en worden paarden verhuurd voor tochten door de omgeving.

Op 41 kilometer ga je rechtdoor naar Padang, naar rechts gaat de weg naar de stranden van Pantai Kata en Nan Kongga. Na 78 kilometer gaat de weg rechtsaf naar het strand van Pasir Jambak (9 km). Twee kilometer verder zie je Tabing, het vliegveld van Padang links van de weg. Het busstation van Padang ligt 5 kilometer verderop.

Van Bukittinggi naar het noorden

De evenaar

Als je vanaf Bukitingi naar het Tobameer gaat, daal je steil af naar de evenaar en verlaat je het hoogland van de Minangkabau. Tijdens de rit, die door een prachtig junglegebied voert, passeer je de evenaar bij het plaatsje Bonjol, dat 56 kilometer ten noorden van Bukitingi ligt. Een streep en een niet al te fraai monument over de weg vormen de scheidslijn tussen de noordelijke en de zuidelijke helft van de aardbol. Op deze plek is ook Sumatra zelf op zijn breedst. Bonjol zelf was de plaats waar het hoofkwartier van Teunku Imam Bonjol lag. Deze leidde in de eerste helft van de 19de eeuw de bloedige Padri rebellie tegen de Nederlanders. In 1832 werd hij gevangen genomen, maar na drie maanden gevangenschap wist hij te ontsnappen om de strijd vanuit Bonjol voort te zetten. Imam Bonjol werd in 1837 – na misleiding – nogmaals door de Nederlanders gevangen genomen en verbannen naar Java.

Panti

Bij Panti, op 104 kilometer afstand van Bukitingi, ligt Rimba Panti, een klein maar fraai natuurreservaat. In het reservaat ligt een warmwaterbron op slechts 50 meter van de weg. De hotspring heeft een temperatuur van 66 graden celsius. Vanaf de bron kan je een stukje over stompzinnige betonnen stenen door jungle lopen. Meestal zie je aapjes langs de kant van het pad.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl