gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Flores - Ende

reis terug  

Ende

voor de kust van Ende © Travelmarker ReizenDe kustplaats Ende is de hoofdstad van Flores en telt 70.000 inwoners.Vanuit Ende heb je een mooi uitzicht op de Gunung Aebulobo in het westen, de Gunung Meja in het zuiden op de nog altijd actieve Gunung Ipi op het schiereiland. Breng vooral s'avonds een bezoek aan de leuke pasar malam van Ende. Ten zuiden van Ende strekt zich een schiereiland in de Savu-zee uit met daarop de Tafelberg (Gunung Meja), een niet meer actieve vulkaan met een afgeplatte top, en de nog steeds werkzame Gunung Iya. Beide vulkanen kan men gemakkelijk beklimmen.  De nieuwe haven van de stad, Labuan Ipi, ligt aan de oostzijde van het schiereiland en de oude haven, Labuan Ende, ten westen daarvan. Ten zuiden van Labuan Ende ligt een zwart strand, waar vissers in de namiddag hun vangst uitstallen. 

Geschiedenis

Ende is de oudste stad van Flores. Als reaktie op de Portugese bekeringsijver namen de islamitische Makassaren uit Goa in Zuid-Sulawesi in 1644 Ende in. Ende werd een islamitisch bolwerk. Op het gebied van de handel was de stad zeer actief. Vanuit Sumba werden slaven gehaald, en uit Timor het kostbare sandelhout. De Nederlanders slaagden er pas na het neerslaan van een bloedige rebellie in 1908 in de stad te veroveren. Hiermee verkregen ze de volledige macht over het eiland.
De Nederlanders stuurden Sukarno, de latere eerste president van Indonesië, in 1933 in ballingschap naar Ende, nadat de islamitische bevolking van Bima hem niet in hun midden wensten vanwege zijn communistische sympathieën. Na de Japanse inval keerde hij terug naar Java. Het huis waar hij in Ende in ballingschap leefde is nu een museum. Tijdens de Japanse bezetting was Ende de regionale hoofdstad van het oostelijke deel van Indonesië. Dit had nare gevolgen voor de stad, daar ze verschillende geallieerde bombardementen moest doorstaan.

Hotels

Via trivago kun je de hotelprijzen van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Winkelen

Op verschillende plekken in Ende worden fraai traditionele sarongs uit verschillende dorpen in de buurt van Ende verkocht. Je ziet er vaak meerdere naast elkaar op straat hangen. Dit is geen was die hangt te drogen maar een verkooppunt.

Van Ende naar Moni (56 km)

Het eerste stuk, direct na Ende, is erg mooi en voert door een vallei. Je rijdt hoog langs een bergrand. Na 23 kilometer zie je een waterval links beneden de weg. Op ongeveer 10 kilometer voor Moni zie je rechts de vulkaan de Kelimutu liggen. Moni is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan deze vulkaan met zijn magnifieke kleurenmeren.

landing bij Ngella © Travelmarker ReizenAlternatieve route naar Moni

Je kunt vanaf Pelabuhan Ipi een lokale boot nemen naar Ngella. Deze boten vertrekken om 7.00 uur (vraag dit na in je hotel). Afhankelijk van stops is het 2 tot 3 uur varen naar het keienstrandje waar je van boord gaat. Je wordt in een sloep naar het strand gebracht. De landing is een altijd natte en moeilijke, en bij hoge golven niet zonder gevaar. Vanaf het keienstrand is het een klein uur flink stijgen naar het ikatdorpje Ngella. Op het strand moet je eerst rechtsaf, het pad langs de zee volgen. Dan moet je de rivier oversteken, waarna de steile klim begint.

ikatverkoopster in Ngella © Travelmarker ReizenIn Ngella kun je het ikatproces te bekijken en de prachtige bruine sarongs kopen. Zonder al te veel af te hoeven dingen kun je hier een goede koop doen. Hou wel rekening met een agressief gewapper met doeken.

Na Ngella moet je nog dik twee uur lopen naar Wolojita, dat op 12 kilometer vanaf Moni ligt. Je kunt in Ngella altijd wel iemand vinden die je voor een gering bedrag tot Wolojita of Moni wil brengen. Als je helemaal naar Moni wil lopen moet je rekening houden met een lange en hete wandeling.
Je kunt als je wilt ook in Ngella overnachten. Het dorp heeft een zeer eenvoudige homestay.

Bezoek Flores met Travelmarker Reizen

Bezoek Flores tijdens een zeer bijzondere vakantie met privé-chauffeur van Travelmarker Reizen.

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !   

                  

© 2017 www.travelmarker.nl