gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Lombok - De Gili-eilanden

reis terug  

De Gili-eilanden

Gili Meno © Travelmarker ReizenindonesieGili betekent klein eilandje in het bahasa Sasak. De drie Gili-eilandjes ten noordwesten van Lombok zijn Gili Air, Gili Meno, en Gili Trawangan. Rond deze kleine eilandjes liggen koraalriffen waarvan door het vissen met dynamiet veel beschadigd of dood is.

Toch is er nog veel moois te zien, maar voorkom verdere beschadiging door niet op het koraal te gaan staan en alles in zee te laten liggen. Koraal is vlijmscherp dus pas op, ook voor zeeëgels. Soms zijn er kleine haast onzichtbare kwalletjes in het water. Deze prikken aan de huid, wat erg irritant is maar doen verder geen kwaad. Oppassen voor stromingen. Het meest bijzondere koraalrif is het blauwe koraal tussen Gili Meno en Gili Air. Dit type koraal komt bijna nergens anders ter wereld voor.

Met de boot naar Gili Meno © Travelmarker ReizenindonesieOp de eilandjes is geen elektriciteit. In de losmens, veelal eenvoudige houten huisjes op palen met een eigen veranda, worden 's avonds olielampjes gebracht. De luxere hotels hebben een eigen generator. Ook zoet water is er niet voorhanden en wordt vanaf het vaste land naar de eilanden gebracht. Wees hier dus zuinig mee.

Hou er rekening mee dat het door de enorme populariteit van de eilanden in juli en augustus nauwelijks mogelijk is om ter plekke nog een kamer te vinden. Dit is vooral het geval sinds er een rechtstreekse verbinding per speedboot tussen Bali en Gili Trawangan is.

Boten naar de Gili's

met de boot naar Gili Meno © Travelmarker Reizen In het laagseizoen moet je een tijdje wachten voor de boot met jouw bestemming vertrekt. De laatste boot vertrekt in de namiddag. Je kunt ook wanneer je met meerdere mensen bent een boot charteren.

De bootjes vertrekken vanaf het strand. Er is geen pier op de eilanden, behalkve op Gili Trawangan. Hou dus rekening met natte voeten. Als het waait kun je onderweg ook veel last hebben van opspattend water. Zorg er dus voor dat alles wat niet nat mag worden in het plastic zit. Naar Gili air is het 20 minuten varen, naar Gili Meno een half uur, en de boottocht naar Gili Trawangan duurt drie kwartier.

Gili Meno

Gili Meno is een zeer idyllisch koraaleilandje, begroeid met palmen en omgeven door mooie stranden met schitterende koraalriffen. Het is verreweg het rustigste van de drie Gili-eilanden. Gili Trawangan en Gili Air zijn de laatste tijd helaas vrij druk geworden.

Wat te doen op Gili Meno

clownsvissen © Travelmarker ReizenJe kunt voor de kust bij de losmens prima snorkelen. Spullen hiervoor zijn te huur bij verschillende losmen. Je kunt ook een prauw huren om naar het blauwe koraal (karang biru) of de andere eilandjes te gaan. Midden op het eiland ligt een klein zoutmeer (air/danau garam). Hier zijn vaak vrouwen zout aan het scheppen.

Accomodatie

De accommodatie op het eiland ontloopt elkaar qua comfort niet veel. De betere hotels hebben airconditioning en warm water. Het eten is meestal inclusief, en wanneer dit niet het geval is wordt het wel zeer op prijs gesteld als je het merendeel van je maaltijden in je hotel nuttigt. Kamers aan het strand zijn altijd het duurst.

Via trivago kun je de hotelprijzen van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

 

 

Bezoek Gili Meno met Travelmarker Reizen

Bezoek Gili Meno tijdens een zeer bijzondere vakantie met privé-chauffeur van Travelmarker Reizen.

Reisverslagen over Gili Meno

Lees hier wat andere reizigers op en rond Gili Meno hebben beleefd!

Gilli Trawangan

Gili Trawangan © Travelmarker ReizenindonesieGilli Trawangan is vermoedelijk altijd onbewoond geweest, totdat enkele jaren geleden zich hier Sasak vestigden. Eerst levend van de visvangst wisten ze later een redelijke boterham te verdienen met het verhuren van eenvoudige hutjes aan toeristen en het verzorgen van maaltijden en dergelijke.

Tegenwoordig is het eiland het drukste van de Gili's en vanwege het uitgaansleven vooral populair bij de iets jongere vakantieganger. Op Gili Trawangan liggen ook de meest luxe hotels van de eilandengroep.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl