gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Noord-Sulawesi - Gunung Klabat

reis terug  

De beklimming van de Gunung Klabat

Airmadidi is het uitgangspunt voor de klim naar de het hoogste punt van de Minahasa, de top van de Gunung Klabat. Niet ver van het politiebureau, waar je je eerst moet melden, voert een steil, bijzonder stoffig en bij regen glibberig pad je in ongeveer 6 uur door het regenwoud naar de 1995 m hoge top van de vulkaan. Het is dus nodig om voor zonsopkomst te beginnen om voor het donker weer terug te zijn. Je kunt beter op de top of in een van de hutten halverwege de klim overnachten, want op een dag heen en weer is nauwelijks haalbaar en alleen leuk voor masochisten. De eerste 2 uur na zonsopkomst zijn ook de enige uren van de dag dat de top van de vulkaan niet in de wolken gehuld is en je uitzicht over de omgeving hebt. Zorg dus voor voldoende proviand, warme kleding en een goede slaapzak. Een gids is zeker handig, want het pad vorkt een aantal keer. Op de heenweg moet je bij Pos 1 het linkerpad omhoog nemen. Aan het einde van de jaren zestig was de wildernis rond de vulkaan de laatste schuilplaats van de rebellen die vochten tegen de centrale regering in Jakarta.

Airmadidi

Dit plaatsje, gelegen aan de voet van de Gunung Klabat, is bekend om de Tumetenden-legende. Deze verhaalt over het meer met de 7 fonteinen voor de hemelse nimfen, die hier met volle maan kwamen baden. De naam Airmadidi komt van air mendidi, hetgeen kokend water betekent. De legende beschrijft hoe Mamanua, de stichter van het dorp Tumatenden bij Airmadidi, verliefd werd op de hemelse nimf Lumalundung die in de warme bronnen bij zijn dorp kwam baden. Hij stal haar kleren tijdens het baden, waarna ze de rest van haar leven met hem moest doorbrengen. Uit hun huwelijk zou de huidige dorpsbevolking voortgekomen zijn.

In Airmadidi bevindt zich een kopra-fabriek die je kunt bezichtigen. In Airmadidi Bawah, 1,5 km vanaf het bemo-station, ligt een groep waruga's, de traditionele bovengrondse graven van de Minahasa.

Transport

Van Airmadiddi kun je per busje naar Manado, Tondano (30 min), Kauditas, Likupang, Maumbi, Tatelu, Bitung (Terminal Mapalus - 30 min).

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl