gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Bali - A tot Z

reis terug  

Kuta, Legian en Seminyak

Seminyak © Travelmarker ReizenDe in het zuiden gelegen badplaats Kuta is voor de Australiërs wat Benidorm voor de Europeanen is. Het is de eerste plek in de archipel waar het massatoerisme neergestreken is, en de laatste plek waar je voor je rust komt. Kuta heeft vooral veel te bieden voor mensen die een zon, zee en strandvakantie zoeken, en 's avonds tot laat in de disco willen doorbrengen. Het is ook de plek waar fanatieke surfers vanuit de hele wereld - maar vooral natuurlijk Australië- naar toe trekken. Even iets over zon, zee en strand: in zee moet je opletten voor de gevaarlijke onderstroom. Jaarlijks verdrinken er diverse toeristen, en niet alleen mensen die niet goed kunnen zwemmen. Let dus op de vlaggen op het strand.

Ten noorden van Kuta ligt Legian en ten noorden van Legia ligt Seminyak. De plaatsen zijn inmiddels aan elkaar vastgegroeid zodat er in feite tegenwoordig sprake is van een langgerekte badplaats. Seminyak is het rustigste deel, het strand is hier meestal vrijwel leeg. Seminyak is dan ook de plek die door veel Europeanen bezocht wordt.

Restaurants

Je kunt het zo gek niet bedenken, alles waar je trek in hebt is in Kuta, Legian en Seminyak te krijgen. Van broodje van kootje en braadworst tot verfijnde lokale gerechten. Alle wereldkeukens zijn hier aanwezig, en liggen met name langs Jalan Legian.

Hotels in Kuta

Via trivago kun je de hotelprijzen in Kuta, Legia en Seminyak van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Winkelen

In de souvenirshops langs jalan Legian, de straat die van Kuta helemaal via Legian naar Seminyak loopt, vind je houtsnijwerk uit Kalimantan en Papoea, voorwerpen van hoorn en keramiek uit Lombok, ikats uit Flores en Sumba, kruidnagelschepen uit Ambon, kortom alles wat er in Indonesië aan souvenirs en 'antiek' voorhanden is.

Van Kuta naar het noorden via Pupuan

Dit is een van de mooiste routes naar het noorden en veel minder druk bereden dan de andere wegen. Op ongeveer veertig kilometer ten noorden van Kuta moet je de afslag naar rechts nemen die naar Seririt gaat.
Tien kilometer verder kom je langs Cafe Starfruit Belimbing, een goed maar duur restaurant links van de weg. Vanaf het op 465 meter hoogte gelegen terras heb je een fabelachtig uitzicht over de sawas.
Elf kilometer verderop ligt het op 780 meter hoogte gelegen plaatsje Pujungtan, het hoogste punt op de route. Langs de weg liggen koffievelden.
Pupuan ligt drie kilometer verder op 665 meter hoogte. Hiervandaan daalt de weg naar Seririt aan de kust. In Seririt moet je linksaf naar Menjangan, waar de mooiste riffen van Bali liggen. Op 32 kilometer vanaf Seririt ligt Matahari Beach Resort rechts van de weg.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl