gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Makassar

reis terug   reis door

boulevard van MakassarMakassar, het vroegere Ujung Pandang, is de hoofdstad van Zuid-Sulawesi. Dankzij de strategische ligging is het al sinds eeuwen het kosmopolitische handelsknooppunt van Indonesië. Hoewel de stad in de laatste decennia enorm is gegroeid, ligt het centrum nog altijd rond Fort Rotterdam. Naast het fort heeft de stad nog verscheidene andere interessante bezienswaardigheden. Het is een goed uitgangspunt voor tochten naar fraaie koraaleilandjes voor de kust, de overblijfselen van het sultanaat van Gowa en het recreatiepark Bantimurung.

Huidig Makassar

Tegenwoordig telt Makassar ruim 900.000 inwoners. De stad, die een belangrijke functie als overslaghaven binnen de archipel vervult, is een van de snelst groeiende steden van de republiek en de grootste stad van het eiland. Van heinde en ver komen mensen naar de stad om er te werken, handel te drijven, te studeren aan de Hasanuddin Universiteit of hun geluk te zoeken. Door deze toestroom van mensen is Makassar een microkosmos van oost-Indonesië. In en rond de stad worden tientallen verschillende talen gesproken, en de Ambonezen, Javanen, Batakkers, Minangkabauers en Banjarezen wonen er bij elkaar in hun eigen kampongs. Door de bevolkingstoename heeft de stad problemen met de watervoorziening. Er worden in een noodtempo dammen aangelegd om de stad van leidingwater te kunnen blijven voorzien.

Ondanks de snelle groei is Makassar een plezierige stad. Dankzij frisse zeewinden is het er niet zo verstikkend als in de meeste Indonesische steden. De stad is breed uitgelegd en rijk aan groen. De voetganger hoeft hier niet voor zijn leven te rennen, er zijn voldoende voetpaden en het verkeer lijkt zelfs met deze in Indonesie bedreigde diersoort rekening te houden. Hoewel het merendeel van de bevolking moslim is, krijg je weinig mee van deze religie. De kleding van de jeugd is westers en het lijkt alsof de religie hen nauwelijks beperkingen oplegt.
De circa100.000 etnische Chinezen van Makassar spelen een belangrijke rol in de economie van de stad. Hun wijk ligt tussen Jl. Irian, Jl. Jen. A. Yani en Jl. Nusantara.

Eten & Drinken

Eetkraam langs de boulevard van MakassarindonesieLiefhebber van vis en schaaldieren kunnen hun hart ophalen in een van de vele seafood-restaurants van de stad. Als je niet teveel wilt worstelen met graten, moet je de ikan mas overslaan en de ikan bandeng of baronang proberen. De lokale specialiteit van Makassar is de coto makassar, een zeer hete en sterk gekruide soep van de ingewanden van een karbouw. Deze soep wordt meestal met in bladeren gestoomde rijstcake als ontbijt gegeten. Een minder exotisch ontbijt (broodjes en zoetigheden) kun je nuttigen in een van de vele bakery’s in de stad. Probeer als toetje de pisang epe, gegrilde banaan met palmsuiker. De liefhebbers van durian kunnen zich tussen januari en mei tegoed doen aan deze excentrieke oosterse stinkvrucht.
Jl. Penghibur, beter bekend als Pantai Losari, wordt vanwege de enorme reeks eetstalletjes die hier ‘s avonds handel drijven ook wel eens het langste restaurant van de wereld genoemd. Je kunt hier eenvoudig en goedkoop eten. Vooral op zaterdagavond is het hier enorm druk. Een goede plek om van de zonsondergang te genieten is het terras op de tweede of derde verdieping van een van de restaurants langs de boulevard, zoals Kios Semarang -de verzamelplaats van de Hash House Harriers.
Tenslotte worden rond zonsondergang warungs op het terrein voor fort Rotterdam opgezet, waar je goed en goedkoop vis kunt eten. Helaas ruikt het hier niet altijd even fris door de verstopte slootjes in de buurt.

Accommodatie

Via trivago kun je de hotelprijzen van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Transport in Makassar

Becaks. In tegenstelling tot andere plaatsen op Sulawesi betaal je een becakrijder hier ook wanneer hij wacht. Aangezien er becakrijders in overvloed zijn is het slimmer steeds opnieuw een becak te charteren. Altijd flink onderhandelen!
Pete-pete. Naast de gebruikelijke becaks en bussen van de Damri-maatschappij onderhouden ook pete-pete het transport in de stad. Deze stadsbemo’s worden in tegenstelling tot sommige andere steden niet volgeladen. Ze rijden vaste routes, die niet altijd even duidelijk zijn.
Taxi. De taxi’s in Makassar zijn vrijwel allemaal met een meter uitgerust.

Transport van en naar Makassar

Makassar heeft door haar centrale ligging in de archipel altijd een doorgangsfunctie gehad. Door de lucht kun je rechtstreeks op plaatsen als Manado, Jakarta, Surabaya, Denpasar, Maumere en Ambon vliegen.Passagiersschepen waaieren naar alle richtingen uit, en bussen verbinden de hoofdstad met en alle belangrijke plaatsen in de provincie en daarbuiten.

Evenementen

Op 1 april 1906 kreeg de stad gemeenterechten toegewezen. Jaarlijks wordt op 1 april het Hari Ulang Tahun gevierd, het stichtingsfeest van de stad. In de week voor 1 april vinden veel parades en sportfestiviteiten plaats, zoals bootraces vanaf pantai Losari. Begin juni vindt tijdens Hari Raya Haji, in de pelgrimsmaand Idul Adha, de rituele reiniging van de koninklijke regalia in Sungguminasa plaats. Van 17 tot 23 juli wordt de Pekan Budaya, het culturele festival van Zuid-Sulawesi, gehouden. In de stad worden dan parades, sportwedstrijden, en dansvoorstellingen gehouden. Bij het festival gebeurt er met name van alles op het terrein rond Benteng Somba Opu. Op onafhankelijkheidsdag (17 augustus) start de Pelna Race vanaf Makassar. Tientallen Buginese schoeners nemen deel aan deze race, die Pelabuhan Sunda Kelapa in Jakarta als eindpunt heeft. Twee dagen later gaat de internationale Makassar Regatta van start.

Bezoek Makassar met Travelmarker Reizen

Bezoek Makassar tijdens een zeer bijzondere vakantie met privé-chauffeur van Travelmarker Reizen.


reis terug   reis door
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !boek een individuele rondreis bij TMreizen   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl