gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Flores - Maumere

reis terug  

Maumere

op de markt van Maumere © Travelmarker ReizenDe havenplaats Maumere telt 70.000 inwoners en is daarmee met de havenplaats Ende een van de grotere plaatsen op Flores. De plaats moet het de laatste jaren vooral hebben van de export van koffie en copra. De katholieke kerk, die grote plantages bezit, is de stuwende kracht achter de economie in dit gebied.
Tijdens de aardbeving van december 1992 werd de Maumere zwaar getroffen. Het epicentrum lag in zee, enkele tientallen kilometers vanaf de stad. Maumere kreeg drie golven over zich heen, die volgens de lokale bevolking gloeiend heet waren en waarvan de tweede zo hoog als een klapperboom was. De stad werd voor bijna de helft verwoest door het natuurgeweld, waarbij meer dan duizend doden vielen.

Accommodatie & restaurants

De stad heeft enkele eenvoudige hotels en restaurants. De meeste reizigers kiezen echter voor een verblijf in een van de (duik)resorts, die enkele kilometers ten oosten van Maumere langs het strand liggen.

Via trivago kun je de hotelprijzen van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Ziekenhuis

Het Katholieke ziekenhuis van de stad is het beste van het eiland.

Transport

Vanaf het vliegveld Waioti vertrekken vliegtuigen naar ondermeer Bali en Timor. Busjes naar Larantuka vertrekken vanaf de oostelijke terminal.

Duiken en snorkelen

Hoewel de vloedgolven van 1992 het koraal voor de kust van Maumere en omgeving zwaar beschadigd hebben, heeft het koraal zich op veel plekken weer grotendeels hersteld en mag Maumere zich weer een van de top duiklokaties van Indonesië noemen. De beste duik- en snorkellokaties liggen ten westen van Pulau Besar en rond Dambilah en Pagabatang en het kleine eilandje Babi (‘varken’) dat iets noordoostelijk ligt. Dit kleine eilandje is het zwaarst getroffen bij de aardbeving van december 1992. Het grootste deel van de eilandbevolking verdronk als gevolg van de vloedgolven die volgens overlevenden gloeiend heet waren. Volgens een ooggetuige was het eiland korte tijd volledig ondergedompeld. Babi was na de vloedgolf onbewoonbaar geworden. De overlevenden van de ramp werd door de regering aangeraden te verhuizen naar andere delen van Flores en naar het eiland Sumba. Bij de duiklokatie 'the crack' die iets ten westen van Pulau Babi ligt kun je het resultaat zien van de zeebeving van 1992. De nog geen meter brede scheur op 20 meter diepte in het rif laat duidelijk zien hoe zwaar de beving geweest is. Op Pulau Babi staan tegenwoordig nog enkel een paar rieten hutjes die vissers en toeristen bescherming tegen de felle zon bieden. Vooral vanaf het strand van Pulau Babi kun je goed snorkelen, maar ook bij Pulau Besar. Verder kun je goed duiken bij de verderweg gelegen eilanden Pamana Besar en Pamana Kecil en de Pasir Sari atol in het noorden van de baai. Snorkelen is hier vanwege sterke stromingen minder ideaal. De watertemperatuur schommelt tussen de 25 en 28 graden.

De omgeving van Maumere

De priesterschool van Ledalero

Ledalero, het grootste seminarium van Indonesië, ligt vijf kilometer ten westen van Maumere .De missie is nog bijzonder actief in vele facetten van het dagelijks leven.
Rond de gebouwen liggen mooie tuinen. Op het terrein bevindt zich tevens een klein, rommelig maar interessant museum, dat tot 13.00 uur is geopend (op zondag gesloten). Te zien zijn fotoalbums, munten, archeologische vondsten en gebruiksvoorwerpen. Bij de aardbeving van december 1992 werd het groot-seminarie vernield. De zeshonderd studenten werden toen naar West-Flores geëvacueerd. Op heel Flores werden toen maar liefst 26 kerken vernield.

Van Maumere naar Moni en de Keli Mutu vulkaan

Lees hier de routebeschrijving in tegenovergestelde richting.

Bezoek Maumere met Travelmarker Reizen

Bezoek Maumere tijdens een zeer bijzondere vakantie met privé-chauffeur van Travelmarker Reizen.

Reisverslagen over Maumere

Lees hier wat andere reizigers in en rond Maumere hebben beleefd!

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl