gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Java - Nationale Park Meru Betiri

reis terug  

Het Nationale Park Meru Betiri

panoramapunt in het nationaal park Meru Betiri © Travelmarker ReizenHet Meru Betiri Nationaal Park is in 1972 opgericht om de Javaanse tijger te beschermen. In 1982 kreeg het de status van nationaal park. Het beschermen van de tijger heeft weinig succes gehad, want het dier is hier al in geen jaren meer gesignaleerd. Het klimaat van het reservaat is over het algemeen natter dan dat van de rest van Oost-Java. De droge periode valt in juni, juli, en augustus. Eens in de 10 jaar komt er een extreme periode van droogte voor, die dan een aantal maanden aanhoudt.

rubbertapper © Travelmarker ReizenSukamade

Sukamade is een rubber- en koffieplantage in het Nationale Park Meru Betiri. Hier vind je de enige mogelijkheid tot overnachting in de wijde omgeving. Mess Perkebunan Sukamade heeft zeer eenvoudige en relatief prijzige kamers. Je kunt er ook eten. Breng ook een bezoekje aan de nabijgelegen rubber- en koffiefabriek. Er is weinig openbaar vervoer van en naar Sukamade.

Pantai Penyu

Vanaf het guesthouse op de plantage Sukamade is het 5 km (30 min. rijden) naar Sukamade beach/Pantai Penyu. Op dit strand komen regelmatig zeeschildpadden hun eieren leggen, en de kans is groot dat je hiervan 's avonds getuige bent.

zeeschildpad © Travelmarker ReizenindonesieHet hoofdbroedseizoen van de groene zeeschildpad ligt tussen oktober en maart. Als je veel geluk hebt kan je de leatherback turtle zien (1,5 meter groot). Diens hoofdbroedseizoen valt in augustus.
Bij de toegang tot het strand staan wat overdekte bakken waarin soms jonge schildpadjes rondzwemmen, die hier na uit het ei gekropen te zijn op krachten kunnen komen. De schildpadjes worden na zeven dagen uitgezet.
Neem regenkleding en zaklamp mee. Gebruik geen flitslicht, want de schildpadden komen niet voor niets in het donker aan land om eieren te leggen.

Bezoek Meru Betiri National Park met Travelmarker Reizen

Bezoek het Nationale Park Meru Betiri tijdens een verlenging van een zeer bijzondere vakantie met privé-chauffeur van Travelmarker Reizen.

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl