gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Sumatra - Padang

reis terug  

Padang, de hoofdstad van West-Sumatra

Padang is de hoofdstad van West-Sumatra, het land van de Minangkabau. Het is de op twee na grootste stad van het eiland en bekend om haar Padangkeuken, waarvan restaurants door de hele archipel te vinden zijn. Een 'must' voor de liefhebber van echt pedis eten. Architectonisch heeft de stad weinig te bieden, en het is vooral vergeleken bij andere grote Indonesische grote steden een nogal ingeslapen stad. Ofschoon West-Sumatra een van de meest welvarende provincies van het eiland is, heeft Padang nogal met leegloop te kampen. Sommigen stellen zelfs dat er in Jakarta meer mensen uit Padang wonen dan in Padang zelf.

Geschiedenis

Aan het einde van de 19de eeuw beleefde de stad en haar omgeving een enorme economische opleving. De bouwwerkzaamheden aan de voor die tijd uiterst moderne Emmahaven waren in 1892 beeïndigd. Vanuit de haven werd steenkool afkomstig uit de Ombilinvelden in de Padangse bovenlanden verscheept. Ook de gouvernementslijn, een spoorwegverbinding met de vindplaats Sawah Loento werd toen opgeleverd.

Bezienswaardigheden

Provinciaal Museum
Het Adityawarman museum laat verschillende facetten van de West Sumatraanse, dus Minangkabau cultuur zien. De collectie is aardig, maar niet echt bijzonder in vergelijking met de meeste provinciemusea. Het gebouw zelf is wel mooi, ervoor staan twee traditionele rijstschuren. Open van Di-Zo van 8.00 tot 18.00 uur. Naast het museum ligt de Taman Budaya, het cultureel centrum van de stad.

De chinese wijk
De chinese wijk van Padang ligt in het zuidwesten van de stad, achter de haven Muara Padang (Jl. Batang Arau) Hier bevinden zich verschillende Chinese tempeltjes en oude koloniale huizen. Wat dichter bij de haven (Jl. Batang Arau) bevinden zich nog veel oude Nederlandse en Chinese warenhuizen.

Hotels

Via trivago kun je de hotelprijzen van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Bezoek Padang met Travelmarker Reizen

Bezoek Padang tijdens een zeer bijzondere vakantie met privé-chauffeur van Travelmarker Reizen.

De omgeving van Padang

Taman Hutan Raya Bung Hatta

Dit zeventigduizend hectare grote reservaat ligt 20 kilometer ten oosten van Padang op de helling van het Bukit Barisangebergte. In het reservaat maak je kans de Rafflesia Arnoldii te zien.

Bungus Beach

Dit fraaie strandje ligt op slechts 45 minuten rijden ten zuiden van Padang (20 km). Helaas zijn door de vestiging van een triplexfabriek aan de baai sommige gedeeltes van het strand vervuild. Desondanks blijft het een prima plek om een paar dagen te relaxen in een van de eenvoudige hotelletjes.

Eilandjes voor de kust

Je kunt een bootje huren om naar Pulau Sirandah, Sikuai en Pagang te gaan. Het koraal rond de eilandjes is niet echt bijzonder, maar er zijn wel mooie vissen. Pagang is een klein Bounty paradijsje. In twintig minuten ben je het eilandje rondgewandeld. Het ligt op één uur varen vanaf Bungus Beach.

Waterval
De Lubuk Hitam waterval ligt twee kilometer achter het strand, aan de rand van het regenwoud. Het heeft drie verdiepingen en wordt daarom ook vaak de Air Terjun Tiga Tingkat genoemd. De lokale bevolking gelooft dat er van het water een verjongende werking uitgaat, en dat vrijgezellen na een mandi snel een partner zullen vinden.

Bukittinggi
Zo’n twee uur rijden ten noorden van Padang ligt Bukittinggi, het centrum van de Minangkabau.

Painan

Painan was het eerste handelscentrum van de nederlanders. De plaats werd pas in de 18e eeuw overschaduwd door Padang. Na Painan is de weg overwegend goed en vlak en volgt hij de kustlijn. In zee vist men hier vanaf catamarans die lijken op mobiele bagans. Overal langs de kust wordt ikan teri gedroogd.

Sijunjung

Dit heuvelachige natuurgebied ligt op 115 kilometer vanaf Padang. In het ongerepte regenwoud van het gebied liggen grotten, watervallen en warmwaterbronnen. Veel bijzondere diersoorten, zoals de tapir, de panter (Neofelis nebubolusa), de tijger, de honingbeer, het spookdiertje (Tarsius spectrum) en de siamang (Hilobates syndactilus) schijnen er nog voor te komen. Ook de flora is hier bijzonder. In de heuvels groeit de amor phophallus titanum, een enorme parasietbloem.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl