gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Bali - Padangbai

reis terug  

Padangbai

Als je denkt dat het vissersdorp Padangbai enkel een plek is om de boot naar Lombok te pakken zit je er naast. Een kort verblijf is zeker de moeite waard, vooral omdat Padangbai de betere stranden van dit deel van Bali heeft en je er in tegenstelling tot het nabijgelegen Sanur en Candidasa voor de kust goed kunt snorkelen. Daarnaast zijn er vanuit Padangbai diverse leuke uitstapjes het achterland in te maken. Padangbai heeft een aantal uitstekende budget- en middenklasse hotels en verschillende prima eettentjes. Het Bloo Lagoon Resort biedt in Padangbai de beste accommodatie.

snorkelen bij Padangbai © Travelmarker ReizenRond Padangbai liggen een aantal strandjes. De mooiste strandjes liggen iets buiten het dorp. Bij het strandje op een kwartier lopen ten zuiden van de baai kun je enkel zwemmen. De branding kan is hier vaak zeer woest, dus ga absoluut niet te ver de zee iin en blijf dicht bij het strand. Dan kun je je heerlijk in de golven laten 'scrubben'. Als je wilt snorkelen moet je naar Pantai Blue Lagoon gaan, een strand op een kwartier lopen ten noorden van Padangbai. Je kunt hier niet echt lekker zwemmen, maar wel uitstekend vanaf het strand snorkelen boven het koraalrif. Bij laag water is het echter moeilijk in het water te geraken.

Duiken bij Padangbai

Padangbai is een prima basis voor duikers die de onderwaterwereld ten oosten van Bali willen verkennen. In de Blue lagoon, net buiten de haven van Padangbai, kun je prima duiken en tijdens nachtduiken is de kans groot een Spaanse Danseres, een prachtige felrode naaktslak, te zien. Dit is een uitstekende lokatie voor beginnende duikers, daar er weinig stroming is. Zeer lonend zijn duikexcursies naar eilanden voor de kust zoals Nusa Penida, Nusa Lembongan of Gili Tepekong. Het laatste eilandje is vanwege de sterke (vertikale) stroming en rotsen in het water geen duiklokatie voor beginnende duikers, maar de kans op een ontmoeting met witpunt rifhaaien en grotere vissen zoals manta's en de mola-mola is hier bijzonder groot.

Met de boot naar Lombok

Vanaf Padangbai vertrekken meerdere ferries naar Lembar op Lombok. De tocht duurt normaal 5 uur, maar kan uitlopen tot 6 a 7 uur. Het beste is om al op de boot bustickets voor de bestemming op Lombok te kopen. Het bespaart je gevierendeelt te worden door elkaar beconcurrerende busmaatschappijtjes wanneer je in Lembar nog een bus moet zoeken. Hou wel rekening met bagagemaffia als je de boot opgaat, men vraagt idiote bedragen voor het dragen van je bagage. Geef je bagage dus niet uit handen of maak vooraf een duidelijke prijsafspraak.

Een snellere en veel comfortabelere methode om naar Lombok te varen is met de snelle speedboot. Reken op circa 50 euro voor een enkeltje. Je doet dan 1,5 uur over de tocht van Padangbai naar Teluk Kode, dat ter hoogte van de Gili eilanden ligt. De boten stoppen ook meestal op Gili Trawangan. Er zijn verschillende maatschappijen die deze oversteek aanbieden. De oudste en meest gerenommeerde is de Gili Cat. Inclusief is dan het vervoer vanaf of naar een hotel in het zuiden van Bali. Bij hoge golven, die meestal vooral in de (na)middag de (schuim)kop opsteken kan de oversteek voor degenen zonder zeebenen misschien iets te spectaculair zijn.

Hotels

Via trivago kun je de hotelprijzen van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Bezoek Padangbai met Travelmarker Reizen

Bezoek Padangbai tijdens een zeer bijzondere vakantie met privé-chauffeur van Travelmarker Reizen.

Reisverslagen over Padangbai

Lees hier wat andere reizigers in en rond Padangbai hebben beleefd!
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl