gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Java - Pangandaran

reis terug   reis door

Pangandaran en het Nationale Park Penanjung Pangandaran

Pasir Putih  © Travelmarker ReizenVanwege de nabijheid van een klein maar prachtig nationaal park heeft het eens zo rustige vissersdorp Pangandaran zich de laatste jaren ontwikkeld tot een populaire toeristenplaats. Het plaatsje zelf heeft nog altijd de visvangst als belangrijkste economische bezigheid, hoewel steeds meer vissers er een betere boterham in zien hun bootjes aan toeristen te verhuren. Zwemmers kunnen hun hart ophalen in de zee voor het strandje van Pasir Putih of in de Pangandaranbaai. Langs het grote strand voor het dorp zelf kun je binnenbanden huren. Pas op voor de verraderlijke onderstroom. Gevaarlijk ook voor goede zwemmers!
Ga heel vroeg s'ochtends of aan het einde van de middag een kijkje nemen in de vissershaven aan de oostkust van het schiereiland als de vangst wordt binnengebracht.

Het Nationale Park Penanjung Pangandaran

makaken © Travelmarker ReizenLiefhebbers kunnen een jungletocht maken door het Nationale Park Penanjung Pangandaran, op het schiereiland naast het dorp. Hier kun je met enig geluk de met uitsterven bedreigde bantengs, apen, herten en andere in het wild levende diersoorten zien. In de jungle kun je ook buiten oktober de Rafflesia Padma zien, een kleine variant van de reuzenparasietbloem van Sumatra en Kalimantan.
Na de uitbarsting van de Galungun in 1981-82 was het gehele park bedekt met as. Alle bantengs kwamen toen van de honger om.

Wandelingen door het reservaat
Het wandelen in het reservaat is niet zwaar, maar hier en daar technisch moeilijk vanwege de glibberige paadjes. Als het gaat regenen, en het regent hier vaak, word je door en door nat. Onderweg waad je door riviertjes, kun je een douche onder een van de vele watervalletjes nemen, grotten met vleermuizen onderzoeken, hangen in lianen, en spartelen in een natuurlijk zwembadje op een klif.
Als je 's ochtends een trek door de jungle gaat maken, moet je als eerste naar het grote open veld, waar je veel neushoornvogels kunt zien. Als laatste ga je dan naar een grot waarin stekelvarkens zitten. Voor de grot liggen twee sjeiks begraven. Als je de grot vanaf de graven binnengaat, ligt links voor de grote ruimte een holte waarin de stekelvarkens wonen. Je kun de grot via de andere kant verlaten, en komt dan op het oostelijk strand uit. Als je de grot uit bent en dan rechtsaf gaat, heb je vrijwel direct rechts een kloof die naar het weststrand terug loopt.
Neem voor de jungletocht het volgende mee: een zaklamp, zwemgoed, een droog t-shirt, voldoende water, schoenen met goed profiel en een plastic tas om je camera tijdens een bui droog te houden.

schelpdieren zoeken op Pasir Putih © Travelmarker ReizenStrandjes rond het schiereiland

Zwemmen en zonnen kun je goed op het Pasir putih strand. Pasir putih betekent wit zand. Als je vanaf het kaartjesloket naar Pasir putih wilt, moet je direct na de brug rechtsaf in plaats van rechtdoor. Blijf gewoon de kustlijn volgen. Je moet dus een ticket kopen, maar die is de hele dag geldig. Je mag zonder gids het eerste stuk van het park in.
Pas op het strand op voor brutale aapjes, dus hou je tas of rugzak goed dicht, en laat niets rondslingeren waarmee ze de boom in kunnen klimmen (fototoestellen en zonnebrillen). Pas overigens een beetje op voor deze aapjes, ze kunnen hondsdol zijn (dit geldt voor alle apen in Indonesië). Laat niet merken dat je bang voor ze bent, want dan jagen ze je zonder pardon de zee in.
Als je vanaf Pasir Putih nog verder doorloopt (mag eigenlijk niet) vindt je nadat je een stuk over de rotsen en koraal bent gelopen twee robinson crusoë strandjes vlak na elkaar.

Bezoek Pangandaran tijdens een zeer bijzondere meerdaagse bouwsteen van Travelmarker Reizen.

Hotels

Via trivago kun je de hotelprijzen van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Van Pangandaran naar Bandung

Lees hier de routebeschrijving in tegenovergestelde richting

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl