gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Bali - Pemuteran

reis terug  

Pemuteran

Pemuteran is een klein visserdorp met een aantal hotels aan het strand. Het is de meest westelijk gelegen badplaats langs de noordkust van het Bali en ligt op een klein uur rijden van Gilimanuk, de haven waarvandaan de veerboten naar Ketapang op Java vertrekken. Het strand bestaat deels uit vulkanisch zand en heeft net als in de overige badplaatsen van het noorden van Bali een grijzige kleur. Bij helder weer zie je de grote vulkanen van Oost-Java liggen, zoals de Ijen en de Raung.

In het achterland bevinden zich de wijngaarden van Hatten, de grootste wijnproducent op Bali en het enige nationale park dat Bali kent (Bali Barat Nationaal Park). Het Bali Barat Nationaal Park is onder meer bekend om de endemische Jalak Bali, de Bali Starling.

Voor de kust ligt op korte afstand (45 minuten varen) het eiland Menjangan. Rond dit eiland kun je uitstekend snorkelen, het water is helder en de stroming is gering. Pulau Menjangan is de beste snorkel- en duiklokatie bij Bali.
Ook dicht voor de kust bij Pemuteran kun je overigens prima snorkelen. Op het strand staan bordjes die aangeven waar je het best de zee in kunt. Het koraal ligt hier op nog geen twintig meter vanaf het strand. Voor het op het strand gelegen Bio Rock center laat men op stalen rekken koraal aangroeien, Pemutaran is hiermee een van de grootste rehabilitatiegebieden in de wereld. Door de rekken van stroom te voorzien zijn de meesten inmiddels al bedekt met een fraaie laag veelkleurig koraal waarin even veelkleurige vissoorten een thuis hebben gevonden. Breng ook een bezoek aan het Biorock center, je kunt hier informatie over dit zeer interessante en unieke project verkrijgen.

zeeschildpad © Travelmarker ReizenOp korte afstand van Pemuteran ligt een opvangcentrum voor zeeschildpadden en een manege.

Iets ten oosten van Pemutaran ligt de Pura Pulaki, de zeer schilderachtig, in meerdere terrassen op een steile klip gelegen zeetempel. De hoge donkere muren lijken een eenheid te vormen met de zwarte rotsformatie. De Pura Pulaki wordt tot de zes heiligste tempels van Bali gerekend en zou als zoveel andere zeetempels door de heilige priester Nirartha opgericht zijn, ter ere van zijn verdwenen en tot godin geworden dochter. De Pura Pulaki is begin 1980 hersteld en nu het huis van een grote groep bijdehante apen die de tempel bewaken. Past goed op je eigendommen! Loshangende zonnebrillen en dergelijke worden zo van je nek gegrist door de brutale apen.

Bezoek Pemutaran in Noord-Bali met Travelmarker Reizen.

Hotels

Via trivago kun je de hotelprijzen van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Reisverslagen over Pemutaran

Lees hier wat andere reizigers in en rond Pemutaran hebben beleefd!

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !   

                  

© 2017 www.travelmarker.nl