gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Bali - Sanur

reis terug  

Sanur

Balinese meisjes op het strand van Sanur © Travelmarker ReizenindonesieSanur is de ideale optie voor degene die de drukte van Kuta wil mijden. Hoewel het hier inmiddels ook volgebouwd is met hotels, restaurants en souvenirshops, is Sanur toch iets rustiger en volgens sommigen gezapiger. Het is vooral populair bij de wat oudere toerist uit Nederland en Duitsland en een belangrijke bestemming van grotere reisorganisaties. De baai waaraan Sanur ligt wordt afgeschermd door een koraalrif, waardoor de zee rustig is en de branding gering. Het koraalrif is grotendeels kapot en voor duikers en snorkelaars weinig interessant. Als je wilt gaan duiken en/of snorkelen zijn Balinese badplaatsen als Lovina en Padangbai betere keuzes.

Tussen het strand en de hotels van Sanur loopt een lang voetpad. Langs het voetpad liggen een aantal restaurants. Sanur is dus een van de weinige plaatsen op Bali waar je direct aan het strand kan dineren. Verder is er qua accommodatie volop keuze in Sanur. Hier staat ook het Bali Beach Hotel, het enige hotel op Bali dat hoger is dan de kruin van de palmbomen eromheen. Gelukkig zijn de Balinezen er op tijd achtergekomen dat ze hun kust niet moesten vervuilen met dit type hoogbouw. In het hotel liggen kantoren van verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen. Naast het Bali Beach Hotel bevindt zich het woonhuis van de Belgische schilder Le Mayeur de Merpres. Hij vestigde zich in 1932 in Sanur. Zijn postimpresionistische schilderijen van Bali en van zijn reizen in Europa en Afrika zijn tentoongesteld in zijn woonhuis wat nu als museum dient. In de buurt van hotel Sanur Beach staat een antieke zuil die gemaakt is van zachte vulkanische tufsteen en bekroond wordt door een lotus. Volgens de Balinezen is de zuil meer dan duizend jaar oud.

Voor orchideeenliefhebbers is een bezoek aan de orchideentuin Bali Orchid Garden, op korte afstand van Sanur, een must. In een rustige en mooie omgeving vind je vele gewone en zeldzame orchideeensoorten uit heel Indonesie. Ook andere fraaie tropische planten zijn te zien en met een enig geluk zie je de gigantische Amorphophallus titanum uit Sumatra bloeien. Deze sterk ruikende plant kan een lengte van 1,80 m bereiken!

Sanur is tenslotte ook een uitstekende basis om dagtochten door het zuiden of oosten van Bali te maken, waarbij je mooie tempels bezoekt en geniet van de prachtige rijstvelden.

Snorkelen & excursie per boot

Voor snorkelen en duiken is het rif voor de kust niet zogeschikt maar je kunt er wel prima zwemmen, canoeën, windsurfen en parasailen. Heel interessant is ook een wandeling of een boottocht onder begeleiding van een kundige gids langs de mangrove bossen van Sanur. Met name in de ochtend zie je hier veel vogels en leer je wat van dit aparte ecosysteem dat een broedplaats vormt voor vele vissen, garnalen, krabben en vogels.

Op tien minuten zwemmen uit de kust voor Sanur ligt een wrak, vlak onder de zeespiegel. Omdat delen van het wrak tot de zeespiegel reiken heeft men het aangegeven met een bamboemast met vlag. Loop vanaf hotel Ananda 50 meter naar links en zwem dan recht vooruit. Het schip is in 1947 (?) op het koraal gelopen. Langs de wanden zie je koraal en kleurrijke vissen. In de baai waar Sanur aan ligt zijn in de vorige eeuw verschillende landingen uitgevoerd. De eerste was die van de Nederlandse expeditiemacht van 1906, de tweede die van de Japanners aan het begin van de Tweede Wereldoorlog en de derde die van Geallieerden aan het einde van die oorlog.

Hotels in Sanur

Via trivago kun je de hotelprijzen in Sanur van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl