gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Java - Semarang & omgeving

reis terug  

Semarang

Semarang bestaat uit twee delen: de beneden en de bovenstad. De Chinezenwijk Pacinan bruist van het leven. In deze wijk ligt de Thay Kak Sie tempel. Het voormalige hoofdkantoor van de Nederlandsch-Indische Spoorwegmaatschappij (NIS) heet in de volksmond Lawang Sewu (het gebouw met duizend deuren). De Gedung Batu tempel staat op de plek waar de Ming-admiraal Zheng He aan wal is gegaan. De protestantse Gereja Blenduk is in 1753 gebouwd.
In de stad bevindt zich ook het kruidenmuseum van de jamu-fabriek Nyonya meneer. Jamu zijn traditionele Javaanse geneesmiddelen. In Ungaran, vlakbij Semarang ligt de kruidentuin van Nyonya Meneer.

Hotels

Via trivago kun je de hotelprijzen van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

De omgeving van Semarang

Gedong Songo

Ongeveer een uur rijden vanaf Semarang vind je een van de oudste tempelcomplexen op Java: Gedong Songo. Net als op het ten westen van Yogyakarta gelegen Dieng-plateau kozen de makers van deze hindoetempels een plek hoog in de bergen, dichtbij de verblijfplaats van de goden. Bij de bouw van de Gedong Songo tempels is in tegenstelling tot die op het Dieng-plateau gekozen voor een open berghelling van de oude vulkaan, met een weids uitzicht over een breed dal, waarin het moerasmeer Rawa Pening glinstert. Schuin erachter vormen de silhouetten van de vulkaankegels Merbabu, Telemoyo en de rokende Merapi de horizon. In het westen zijn bij helder weer ook de Sumbing en de Sendoro te zien. Een goed te volgen heuvelachtig wandelpad van ca. 3 kilometer leidt via verschillende tempelgroepen en door een klein ravijn met warme bronnen en zwavelfumerolen. Vrijwel overal heb je tijdens de wandeling adembenemende uitzichten. In de ochtend heb je meer kans op helder weer.

Ambarawa

Een half uur verder vanaf Gedong Songo in zuidelijke richting ligt Ambarawa. In het kleine stadje Ambarawa bevonden zich tijdens de Tweede Wereld-oorlog vele interneringskampen, na de oorlog vonden hier heftige gevechten plaats tussen de Indonesische strijdkrachten en Nederlandse troepen. Ambarawa nu is met name bekend om het Museum Kereta Api, het spoorwegmuseum dat iets buiten het stadje ligt. Op het emplacement van het in 1873 gebouwde station Willem I staan ruim 20 locomotieven opgesteld. De oudste stamt uit 1891 en is gemaakt in Chemnitz. De treinen in het spoorwegmuseum van Ambarawa zijn gebruikt voor het transport van tabak, rubber en thee van de ondernemingen naar de haven van Semarang.

Kudus

Kudus ligt ruim 50 km ten noordoosten van Semarang. In de fabrieken in en rond de stad worden de beruchte Indonesische kreteksigaretten met de hand gerold. In Kudus, ook wel Kota Kretek genoemd, zijn ruim 50.000 mensen hier dagelijks mee bezig.

Mayong

In Mayong, 12 kilometer vanaf Kudus aan de weg naar Jepara, staat het geboortehuis van Raden Ajeng Kartini, een adellijke Javaanse. Wie de brieven van Raden Ajeng Kartini leest, krijgt een goed idee van de druk die vroeger uitging van de traditionele omgangsvormen op de Javaanse vrouw. Zij beklaagt zich tegenover haar nederlandse vriendinnen over de bekrompen situatie. Deze brieven zijn sinds 1911 openbaar gemaakt, en later in het engels en indonesisch vertaald. Vanaf die tijd geldt Kartini als voorloopster van de Indonesische vrouwenbeweging.

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl