gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Java -

reis terug  

Surabaya

Geschiedenis

Volgens de legende is Surabaja gesticht door de vis Suro en de krokodil Boyo. Deze hadden elkaar bevochten in de Kalimas, de Gouden Rivier. De vis en de krokodil sneuvelden bij de plek waar nu het Semut Station ligt, het hart van de stad.
In werkelijkheid is de stad in 1293 tijdens de regering van Raden Wijaya gesticht. Hij was de schoonzoon van Prabu Kertanegara van het koninkrijk Singosari, de stichter van het Majapahitrijk. Vlak na de stichting van de stad moest Raden Wijaya het opnemen tegen het koninkrijk Daha dat over Jayakatwang heerste. Daarna volgde de invasie van de Tartaren van Kublai Khan. Nadat de Tartaren Raden Wijyaya geholpen hadden het koninkrijk Kediri te verslaan, keerde hij zich tegen hen en verdreef hij Kublai Khan van zijn rondgebied.
Tijdens de koloniale periode was Surabaya van gewichtig economisch belang. In de stad waren verschillende belangrijke industrieen gevestigd, en rond de stad lagen uitgestrekte tabaks- en suikerrietplantages.

Huidig Surabaya

Surabaya is de hoofdstad van Oost-Java, en na Jakarta de belangrijkste stad van de archipel. De stad telt bijna drie miljoen inwoners. Surabaja heeft de World Habitat Award gewonnen voor het opknappen van zijn achterbuurten, en heeft meerdere malen de nationale Adipura prijs gewonnen voor de schoonste stad van het land. De stad wordt dageijks schoongehouden door geheel in het geel geklede teams. Sinds 1992 heeft men op verschillende plaatsen in de stad bomen aangeplant, om de stad een groener uiterlijk te geven. De stadsbevolking draagt het voetbalelftal van Surabaya op handen, en volgt het team door heel de archipel.
Surabaya is ook de stad waar de eerste kreteksigaretten werden gemaakt. 1918 was het geboortejaar van het merk Dji Sam Soe (wat Mandarijns is voor twee, drie, vier) van de Chinees Liem Seeng Tee.

Bezienswaardigheden

Havens

Kalimas, de oude haven met zijn grote aantallen Buginese schoeners, is zeker een bezoek waard. De nieuwe haven is Tanjung Perak. Hier worden schepen gerepareerd en marineschepen gebouwd. In Kenjeran kun je lokale vissers aan het werk zien. Hier ligt ook de Airlangga Universiteit en de Technische hogeschool van de Surabaja.

Het Mpu Tantular museum

Het Mpu Tantular museum ligt op de hoek van Jl. Diponegoro en Jl. Darmo, in de buurt van de dierentuin in het oosten van de stad. In dit fraaie koloniale gebouw bevindt zich de collectie van Von Faber. Deze in Surabaya geboren Duitser heeft een indrukwekkende verzameling memorabilia van zijn stad aangelegd. In de eerste ruimte bevindt zich een verzameling stenen, mineralen en fossielen. De tweede ruimte herbergt een verzameling prehistorische vondsten. De derde ruimte herbergt een interessante verzameling lontargeschriften. Madurese batiks en batik tulis uit Trenggalek worden in de vierde kamer tentoongesteld. In de vijfde en zesde kamer liggen traditionele gebruiksvoorwerpen en ceremonieele kledij. In de zevende kamer zijn oude en nieuwe kunstvoorwerpen uit Oost-Java te zien. De achtste ruimte herbergt een collectie sieraden en ceremonieele voorwerpen van goud. In de negende kamer staan een aantal antiek voorwerpen, zoals een houten fiets uit 1760 en een door stoom voortgedreven motorfiets van Gottlieb Daimler uit de vorige eeuw. De laatste kamer heeft een indrukwekkende verzameling munten.

Hotels

Via trivago kun je de hotelprijzen in Surabaya van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl