gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Java - Tawangmanggu & Sarangan

reis terug  

Tawangmanggu

Candi Sukuh © Travelmarker ReizenTawangmanggu, gelegen ten oosten van Solo op Midden-Java, is een rustig en koel plaatsje op 1230 meter hoogte. In de bosrijke omgeving van de plaats kun je uitstekend wandelen. Een leuke wandeling, die heen en terug minstens een halve dag duurt, voert naar de Candi Sukuh, de erotische tempel van Java.

reliëf bij de Candi Sukuh  © Travelmarker Reizenreliëf bij de Candi Sukuh © Travelmarker ReizenDe Sukuh Tempel

De Candi Sukuh heeft een voor Indonesië zeer bijzondere vorm. Je verwacht hem eerder in Zuid-Amerika dan in Azië. Rond de tempel barst het van vruchtbaarheidssymbolen en een aantal fraaie reliëfs die fragmenten uit het Ramajana en het Mahabharata-epos tonen. Hoewel zeer bijzonder wordt de tempel door de geisoleerde ligging zelden bezocht. Het is hier dus een stuk rustiger en aangenamer dan bij de Borubudur.

de wandeling bij Tawangmanggu © Travelmarker ReizenJe passeert onderweg een schitterende waterval. Aan de voet van de waterval kun je heerlijk zwemmen (wel koud) in een fraai zwembad onder de boomvarens

Van Tawangmangu naar Sarangan

De steile en bochtige weg naar Sarangan loopt over een 1830 meter hoge pas die de grens tussen Midden- en Oost-Java is. Veel verkeer rijdt hier niet.

Sarangan

Het meer van Sarangan, aan de voet van de gunung Lawu, was al in de koloniale periode een geliefd vakantieoord. Tegenwoordig is het vooral bij Indonesiërs populair, buitenlandse toeristen kom je hier vrijwel niet tegen. Sarangan ligt op 1230 meter hoogte. Ook in dit gebied kun je vanwege de hoge ligging, en dus koele temperatuur, heerlijk wandelen.

Hotels

Via trivago kun je de hotelprijzen van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Bezoek Tawangmanggu met Travelmarker Reizen

Bezoek Tawangmanggu tijdens een zeer bijzondere vakantie met privé-chauffeur van Travelmarker Reizen.
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl