gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Noord-Sulawesi - Tomohon

reis terug  

Tomohon

Tomohon, ook wel de `Kota Kembang' of bloemenstad genoemd, is een fraai plaatsje gelegen op een pas tussen 2 vulkanen, de Lokon en de Mahawu. De Lokon is de mooiste, maar tegelijk ook de gevaarlijkste. De laatste keer was de vulkaan in 1992 actief en stuurde toen het vliegverkeer van en naar Manado behoorlijk in de war. Naast dat hier bloemen als anjers, gladiolen, hibiscus en lelies geteeld worden, staat de stad ook bekend als de groenten- en fruittuin van Manado.
Doordat Tomohon op 815 m hoogte ligt is het klimaat hier bijzonder aangenaam voor wie niet van teveel hitte houdt. De stad wordt hierom ook wel de 'Kota Sejuk' (koele stad) genoemd. Op onderwijskundig gebied neemt Tomohon een belangrijke plaats in. De stad heeft een theologische faculteit en een christelijke universiteit. Hieraan dankt Tomohon zijn derde bijnaam, 'Kota Pelajar Kristen'.

Bezienswaardigheden

Op zondag zie je hier, ondanks dat vrijwel alle winkels dicht zijn, veel dagjesmensen uit Manado. Sommigen komen dan op de mountainbike naar de bloemenstad. Op de zijweg waar de oplets staan, staan ook veel fruitstalletjes die salak, mangistan en kadondong verkopen. De laatste moet geschild en met sambal gegeten worden, en smaakt naar een onrijpe peer.
Dierenliefhebbers kunnen op dinsdag-, donderdag- en zaterdagochtend beter niet in de buurt van de markt komen. Dan wordt hier hond verkocht, die de pan ingaat. Op marktdagen zie je bij de slager eveneens vleermuizen en ratten liggen, die ook erg goed schijnen te smaken.
In het 'Bukit Inspirasi', een op een heuvel boven de stad gelegen auditorium, vinden regelmatig conferenties, festivals en andere evenementen plaats.

Hotels

Via trivago kun je de hotelprijzen van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Bezoek Tomohon en de Minahasa met Travelmarker Reizen

Travelmarker Reizen organiseert zeer bijzondere reizen naar Tomohon en de Minahasa met privé-chauffeur .

praktisch

De hotelletjes liggen allemaal iets buiten het centrum.

De telefooncentrale, te herkennen aan de hoge rode mast staat vlakbij het postkantoor.

Kantor Vulkanologi Gunung Api. Als je een van de vulkanen in het gebied wilt beklimmen kan dit kantoor je adviseren of deze veilig of gevaarlijk actief is. Het heeft eveneens informatie over buiten het gebied gelegen vulkanen, zoals de Awu op Sangihe en de Colo op Una-una in de Togian archipel. Een aanrader voor wie de vulkanen van de provincie wil beklimmen of geïnteresseerd is in geologie.

Ziekenhuis. Het Rumah Sakit Bethesda is het beste ziekenhuis van de provincie. Het ziekenhuis wordt beheerd door een kerkgenootschap.

Transport

Naast busjes verzorgen ook bendi's (paardekoetsen) het openbaar vervoer.
Het busstation ligt vlak achter de markt langs de weg naar Rurukan.
Van Tomohon rijden busjes naar Kwangkoan (20 km), Manado (26 km), Sonder (12 km), Tondano (20 min) en een aantal andere bestemmingen

De omgeving van Tomohon

De beklimming van de Lokon

Hou er rekening mee dat dit een van de actiefste vulkanen van Indonesië is, en dat het beklimmen ervan niet altijd even veilig is. Informeer bij het Kantor Vulkanologi in Tomohon naar de situatie voordat je aan de klim begint. De klim naar de top begint net achter het dorp Kakaskasen. Elk paadje dat naar de vulkaan leidt brengt je uiteindelijk naar de 1579 m hoge top, die 2 uur lopen van Kakaskasen verwijderd is. Een gids is dus geen noodzaak, goed schoeisel wel. Naast de top ligt een klein kratermeer.

Van Tomohon naar Tondano

Vanuit het centrum ga je voor het standbeeld van de krijger naar links. Na 4 km zie je verschillende restaurants langs de weg die langzaam begint te stijgen. Anderhalve km verder kun je het Tondanomeer zien liggen en begint de weg te dalen. Je rijdt dan al snel Tataaran II in, waar je linksaf moet. Na Tataaran I, op ongeveer 8 km vanaf Tomohon, zie je een oude begraafplaats langs de weg. Veel van de graven hebben Nederlandse opschriften. In dit gebied liggen uitgestrekte rijstvelden. Anderhalve km na het kerkhof ga je linksaf Jl. Hasanuddin in. Links heb je een mooi uitzicht op de Gunung Maserang (1236 m.). Na een km ga je op het kruispunt rechtdoor en na 300 m op de vork naar rechts, waarna je Tondano inrijdt.

Van Tomohon naar Manado

Lees hier de routebeschrijving in omgekeerde richting

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl