gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Bali - Ubud

reis terug  

Het culturele centrum van Bali

Introduktie

dansvoorstelling bij Ubud © Travelmarker ReizenTen noordwesten van Gianyar ligt het plaatsje Ubud, het culturele centrum van Bali. Ubud is vooral beroemd om zijn schilderkunst. De traditionele Balinese cultuur wordt hier hoog in ere gehouden, en er zijn dan ook vaak religieuze ceremonies, dansvoorstellingen en feesten. Vrijwel zeker kun je hier enkele van deze kleurrijke festiviteiten meemaken. Informeer hiernaar bij de vvv in Ubud.

Verder is het zeker de moeite waard wandelingen en fietstochten in de mooie omgeving van het dorp te maken. Dit is ook de manier om met de echte Balinese levenswijze in de dorpen en op het platteland kennis te maken.
De vele kleine reisbureautjes in Ubud organiseren excursies naar Celuk (zilversmeden), Mas (houtsnijdersdorp) en Batubulan (dansvoorstellingen) en dagexcursies naar bijvoorbeeld Oost-Bali, waarbij Bangli, de mooie sawah's aan de voet van de Gunung Agung, Tirtagangga, de Goa Lawah en Klungkung bezocht kunnen worden. Ook rijden ze met minibusjes direct naar toeristische plaatsen op andere eilanden, zoals de Bromovulkaan en Yogyakarta op Java en Mataram op Lombok.

Schilderkunst

De vele kunstschilders van Ubud hebben hier meerdere kunstgalerijen geopend. Ook Europese kunstenaars zoals Arie Smid, Han Snel en Antonio Maria Blanco wonen en werken in Ubud. Zij zijn de opvolgers van Rudolf Bonnet en Walter Spies, die hier voor de Tweede Wereldoorlog werkten, en de Balinese schilder- en beeldhouwkunst sterk be´nvloed hebben.

Geschiedenis

Balinese processie bij Ubud © Travelmarker ReizenindonesieHotel Campuan is het voormalige woonhuis van Walter Spies. Deze bekende Duitse schilder en musicoloog, maakte een diepgaande studie van de Balinese gamelan, waarvoor hij later zelfs werken componeerde. Vooral van belang is zijn invloed op de Balinese schilderkunst. Spies werd na de duitse inval in mei 1940 door het gouvernement vanwege zijn nationaliteit ge´nterneerd. Het schip waarin hij op transport werd gesteld werd in 1942 voor de kust van het eiland Nias door een japans torpedovliegtuig tot zinken gebracht. Spies, samen met veel landgenoten achter prikkeldraad in het ruim opgesloten, verdronk.

Bezienswaardigheden

Museum Puri Lukisan
De meeste schilderen zijn geschonken door Rudolf Bonnet. Als hij geweten had hoe snel de vochtige tropische hitte zijn schilderijen in de niet geklimatiseerde ruimtes van het museum zou aanvreten, had hij ze waarschijnlijk ergens anders ondergebracht.

Het museum Neka
Dit museum, twee kilometer ten noorden van Campuan, is voor ge´nteresseerden in de Balinese schilderkunst een must. Naast werken van Balinese schilders als I Gusti Nyoman Lempad en Anak Agung Gde Sobrat, hangen hier ook werken van andere IndonesiŰrs als Affandi, en werken van Spies, Smit en Bonnet.

Restaurants

Naast dat Ubud het culturele centrum van het eiland is, kun je de plaats vanwege het grote aantal zeer goede restaurants misschien ook wel het culinaire centrum van Bali noemen. Aanraders zijn Wayan's Cafe in Monkey Forest Road (beste keuken van Ubud), Lotus restaurant in de hoofdstraat en Miro's Garden restaurant.

Hotels in Ubud

Welke accommodatie je ook zoekt, in Ubud zul je, gelukkig met uitzondering van grootschalige sterrenhotels, altijd iets van je gading kunnen vinden. Vooral in de iets hogere prijsklasse loopt Ubud voorop in het aanbieden van bijzonder sfeervolle en typisch Balinese accommodatie.

Via trivago kun je de hotelprijzen in Ubud van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Stel je eigen reis naar Ubud samen met Travelmarker Reizen

Bezoek Ubud tijdens een zeer bijzondere rondreis over Bali van Travelmarker Reizen. (met privé-chauffeur)

Winkelen

Balinees masker © Travelmarker ReizenindonesieUbud is de plek om op souvenirjacht te gaan. Hier vind je naast winkels met de gebruikelijke toeristische prullaria ook zaken waar bijzonder fraaie en soms zelfs zeer kostbare unica's van Balinese kunst worden aangeboden. Natuurlijk is Ubud ook de plek om een Balinees schilderij aan te schaffen. Het dorp telt diverse galerieën. Houtsnijwerk moet je goed bekijken, er wordt veel nepmahonie verkocht. De beelden worden middels schoensmeer opgewaardeerd. Zet je zakmes in de onderkant, dan ben je er snel genoeg achter. Het gewicht van het hout zegt ook veel. Verder vind je naast het gebruikelijke zilverwerk uit Jogyakarta ook veel dure design sieraden van buitenlandse ontwerpers.

Reisverslagen over Ubud

Lees hier wat andere reizigers in en rond Ubud hebben beleefd!

De omgeving van Ubud

Prima beschrijvingen van fietstochten en wandelingen vanuit Ubud, inclusief nuttige tips

de Pura Kehen te Bangli

Hier staat de Pura Kehen, de grootste en heiligste tempel van het district. De tempel is in terrasvorm aangelegd. De prachtige gesloten poort heet 'de grote uitgang'. De enorme kala-makara demon boven de poort moet de boze geesten buiten houden.

Na Bangli volgt een stuk schitterend landschap naar Gianyar.

het houtsnijdersdorp Mas

Mas is het centrum van houtsnijwerk. Hier vind je vooral veel 'kunstzaken' waar je met creditcard kunt betalen, en die vrijwel alleen bezocht worden door groepen Japanners, Amerikanen en Europeanen. Mas heeft weinig tot niets van de authentieke sfeer weten te behouden.

vogelpark bij Singapadu

Bij dit dorp, een kilometer buiten Batu Bulan, ligt het Taman Burung. Dit twee hectare grote vogelpark heeft naast Balinese vogelsoorten vogels uit diverse andere streken. In de volieres kan je met enig geluk de zeer zeldzame en met uitsterven bedreigde Bali Mynah zien. Door intensieve broedprogramma's probeert men hier het voortbestaan de vele Balinese en Indonesische vogelsoorten veilig te stellen.

dansvoorstellingen te Batu Bulan

vuurdans © Travelmarker ReizenDe betere Kecak en Fire dans is te zien voor de tempel van Batubulan (Gianyar). Elke dag na zonsondergang. In wezen is de Kecakdans een oud bezweringritueel. Zorg dat je er vroeg bent om een goed plekje uit te zoeken. 's Ochtends wordt hier de legong opgevoerd. Ook in Ubud zelf vinden regelmatig dansvoorstellingen plaats, maar die zijn soms matige van kwaliteit. Informeer hiernaar bij de vvv van Ubud.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl