gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Java - Wonosobo

reis terug  

Wonosobo

Wonosobo ligt op 772 m. hoogte, en heeft dus een aangenaam koel klimaat. In 1993 en 1994 kreeg de plaats de gouden medaille voor de schoonste stad van het jaar. Overal op de huizen en daken rond Wonosobo zie je A.S.R.I. staan. De A staat voor Aman (veilig), de S voor Sehat ( gezond), de R voor Rapih (goed georganiseerd) en de I staat voor Indah (mooi). Het gebied rond de stad is zeer welvarend. Hiervandaan wordt tabak, groenten en vooral veel champignons (naar de VS) geëxporteerd. De theeplantages rond de stad (900 ha) leveren voornamelijk zwarte thee.

Restaurants

De stad kent twee goede chinese restaurants; Dieng en Asia. Dieng heeft een lekker en niet al te duur buffet, Asia het meer gebruikelijke chinese menu. In het Dieng restaurant geeft de vriendelijke eigenaar af en toe diavoorstellingen over het Diengplateau.

Stel je eigen reis naar Wonosobo samen met Travelmarker Reizen

Bezoek Wonosobo en het Diengplateau tijdens een zeer bijzondere meerdaagse bouwsteen van Travelmarker Reizen

Van Wonosobo naar het Diengplateau

De in 1930 door de nederlanders aangelegde weg naar het Diengplateau is bijzonder steil. Iets buiten Wonosobo, 23 km voor Dieng, ligt een champignonfabriek links van de weg. De hier verwerkte champignons worden voornamelijk naar de VS geëxporteerd. Naast champignons worden op en rond het vruchtbare plateau verschillende gewassen verbouwd. Een groot aantal hiervan, zoals kool, wortels, asperges en tuinbonen, zijn door de Nederlanders geintroduceerd. Tuinbonen worden hier kacang babi of kacang Dieng genoemd.
Langs de weg zie je ook veel tabaksvelden. Tabak wordt in de maanden april en mei geplant en ongeveer 4 maanden later geoogst. De tabak wordt door de zon of op matten boven vuur (tabak karangan) gedroogd en aan de kretekfabrieken in Oost-Java verkocht.

De vulkanen Sumbing en Sundoro
Vanaf het uitzichtpunt, dat ongeveer halverwege het traject op 1700 meter boven de zeespiegel ligt, heb je een mooi uitzicht op de omgeving van Wonosobo. Hiervandaan kun je de Sumbing en de Sundoro zien liggen. Volgens de lokale bevolking is Sumbing de man, Sundoro de vrouw. Ieder jaar hebben de hellingen van beide vulkanen zwaar te lijden onder bosbranden. Mede als gevolg hiervan, en door het benutten van elk stukje grond voor de landbouw, is er vooral ten zuidwesten van Wonosobo veel erosie. De erosie rond het diengplateau zelf is enorm, iets dat je goed kunt zien als je omhoog rijdt.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl