gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Java - Omgeving van Yogjakarta

reis terug  

De omgeving van Yogja - Grotten, paleizen en de Gunung Merapi

Het paleis van koning Boko

Dit paleis, staande op een heuvel tussen Yogya en Solo, was de residentie en burcht van koning Boko. Het hoger gelegen deel van het paleis telt verschillende ruimtes. Er is een troonzaal, een audiëntieruimte, een eetzaal en een ruimte waarin de koning zich terug kon trekken. De toegangspoorten tot de ruimten hebben een spitse top. Het lager gelegen gedeelte wordt de Keputren (prinsessen tuin) genoemd. Hier bevinden zich verschillende vijvers. In het achtergelegegen gedeelte bevind zich het woonvertrek van de koningin, op de rand van een kloof.

Sedangsono

Sedangsono, gelegen in het Menorehgebergte, is het Javaanse lourdes. In de grotten, 32 km ten noordwesten van Yogjakarta, bevindt zich een heilige waterbron op 18 meter beneden de grond. Omdat de maagd Maria hier ooit verschenen zou zijn, is de bron een belangrijk bedevaartsoord voor Javaanse katholieken.

Gua Langse

Deze vijftig meter lange en vijftien meter brede grot ligt aan de rand van de Selo Gupitvallei, op een hoogte van driehonderd meter. De moeilijk bereikbare Gua Langse is de belangrijkste van de grotten in het gebied.

Penembahan

Senopati, de stichter van het islamitische rijk Mataram, heeft in afzondering in deze grot geleefd. Sunan Kalijogo, een van de negen wijze mannen die de islam over Java verspreid heeft, heeft de grot ook vaak en langdurig bezocht. Vanaf de vallei is het een inspannende klim van een half uur naar boven. Een hindernis is een vijf meter lang stuk scherp koraal, dat Bokong Semar genoemd wordt. De andere grotten zijn de Gua Semar, de Gua Drajat en de Gua Manten (gua of goa betekent grot).
De mysteries rond de grot zijn gebaseerd op de legende van Niyai Loro Kidul, de koningin van de zuidelijke oceaan. Volgens de lokale bevolking bezoekt zij deze plek regelmatig. Pelgrims bezoeken de grot meestal tegen de avond. Vooral op vrijdagen en dinsdagen die samenvallen met de Kliwon, de vijfde dag van de Javaanse week, komen hier veel mensen mediteren.
De Mantengrot is de bruidegomsgrot. De grot is negen meter breed en drie meter diep. Mannen en vrouwen komen hier bidden en mediteren, in de hoop een geschike partner te vinden. De Drajat grot is vijf meter lang en twee meter breed, en ligt rechts van de gua Manten. Deze grot wordt bezocht door pelgrims die hopen op meer succes in hun beroep. De gua Semar ligt geisoleerd van de andere drie grotten aan zee. Voor de lokale bevolking is dit de heiligste van de grotten.  

De beklimming van de Merapi

pendopo van het kraton van Yogyakarta

De Merapi is de meest vernietigende vulkaan van Java. De frequentie waarmee de berg haar verwoestende werk verricht ligt dusdanig hoog, dat een beklimming zeker niet zonder risico's is. Informeer je goed of je mag klimmen of de vulkaan verboden gebied is. Touroperators in Yogyakarta weten dit soms niet, of willen het uit commercieel oogpunt niet weten. Hou hier dus rekening mee.

De veiligste klim heeft het op 1525 meter hoogte gelegen Selo als uitgangspunt. De beste tijd om vanuit Selo te starten is rond 1.00 uur. Het is als je flink doorklimt ongeveer 4 uur naar de top. Het is mogelijk de tocht alleen te maken. In het begin lijkt het alsof je gemakkelijk kunt verdwalen op een van de vele paadjes. Paden zijn nauwelijks herkenbaar en lijken af en toe in het donker in het niets op te lossen. Als je er maar voor zorgt dat je blijft stijgen, is dit niet mogelijk. Het zijn namelijk allemaal paadjes die door boeren gebruikt worden, en hogerop uitkomen op het enige pad naar de top. Na een moordende klim sta je dan uiteindelijk op de top van de berg en volgt de beloning. In de verte kun je bij helder weer de Sumbing en de Lawu zien.

Stel je eigen reis naar Yogjakarta samen met Travelmarker Reizen

Stel je eigen reis naar Yogjakarta samen met de bouwstenen, vliegtickets en losse hotelovernachtingen van Travelmarker Reizen

Hotels in Yogjakarta

Via trivago kun je de hotelprijzen in Yogjakarta van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Reisverslagen over Yogyakarta

Lees hier wat andere reizigers in en rond Yogyakarta hebben beleefd!

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl