gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De cultuur van IndonesiŽ

  reis door
Minangkabaudansers © Travelmarker Reizen

De Indonesische cultuur

De Indonesische kultuur zoals de meeste mensen in Nederland die kennen, is hoofdzakelijk de kultuur van Java. In de traditionele cultuurcentra zoals Jogyakarta en Solo kun je de Indonesische kultuur proeven. In beide steden kun je getuige zijn van de verfijnde hofdansen en poppespelen die zo kenmerkend zijn voor de verfijnde Javaanse cultuur.

borubudur © Travelmarker ReizenArchitectuur

Lees alles over Indonesische tempels en moderne Indonesische architectuur

Gebruiken

Indonesiërs houden niet alleen vanuit hygienisch oogpunt hun huis schoon. Geloofd wordt dat boze geesten zich in vuil en stof ophouden. Na zonsondergang blijft men dan ook zoveel mogelijk uit de buurt van vuilstortplaatsen.

Religie

Leesalles over de verschillende religies in de archipel


Batik

Lees alles over de Indonesische Batik

Kreteksigaretten

Balinese © Travelmarker ReizenWeinig is kenmerkender voor Indonesië dan de lucht van kreteksigaretten. De tabak van de typisch Indonesische kreteksigaret is vermengd met kruidnagel. Deze mix is waanzinnig populair, want verreweg de meeste Indonesiërs preferen een kretek boven de rokok putih, een gewone sigaret. Vaak is het filter gezoet, want zoet is iets waar Indonesiërs geen genoeg van krijgen. Ondanks dat kreteksigaretten tweemaal zoveel teer en nicotine bevatten dan gewone sigaretten worden er door heel Indonesië gigantische aantallen verstookt. De antirook lobby heeft hier dus nog volop werk. Verstokte anti-rokers zullen het in Indonesië zwaar krijgen, want er wordt werkelijk overal gepaft -rookverbod of geen rookverbod.

dji sam soe kreteks © Travelmarker ReizenDe tabaksverwerkende industrie is verenigd in de Gapri, en heeft ongever 150 duizend werknemers in dienst, die voor het grootste deel seizoensarbeid verrichten. In de fabrieken worden de sigaretten nog grotendeels met de hand gerold. In het javaanse Kudus, ook wel Kota Kretek genoemd, zijn ruim vijftigduizend mensen hier dagelijks mee bezig. Per persoon halen ze het verbluffende aantal van 10.000 sigaretten per werkdag. Tot machinale produktie van de kretek is men nog vrijwel niet overgegaan, want dit zal betekenen dat het land er vele honderdduizenden werkelozen bij krijgt.

Sirih pruimen

Lees alles over de indonesische gewoonte van het sirih pruimen

Reis naar Indonesië met Travelmarker Reizen

Maak kennis met de Indonesische archipel tijdens zeer bijzondere rondreizen met privé-chauffeur van Travelmarker Reizen.

  reis door
.

Evenementen en feestdagen in IndonesiŽ

naar menu landeninfo landeninfo
Links naar sites over evenementen in IndonesiŽ

De bevolking van Indonesië

naar menu landeninfo landeninfo
Lees hier meer over de verschillende bevolkingsgroepen van Indonesië

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl