gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De fauna van Sulawesi

reis terug   reis door

Eigen ontwikkeling

Terwijl Sumatra, Java, Bali en Kalimantan onder invloed stonden van de Aziatische flora en fauna, en de eilanden ten oosten van Bali bepaald werden door die van AustraliŽ, heeft de flora en fauna van Sulawesi een geheel eigen ontwikkeling doorgemaakt. De diepe zeestraten rond het eiland, zoals de Straat Makassar en de Molukkenstraat, zijn een onneembare hindernis geweest voor de grote zoogdieren van Sumatra en Kalimantan.
Door het isolement waarin de fauna zich hier heeft geŽvolueerd kent Sulawesi diersoorten die nergens anders in de wereld te vinden zijn.

Qua fauna is Sulawesi dan ook met recht een uniek eiland te noemen. Eenderde van de vogels, een kwart van de reptielen en tweederde van de zoogdieren van Sulawesi zijn endemisch. Van de 36 soorten primaten die alleen in IndonesiŽ voorkomen neemt Sulawesi een kwart voor haar rekening.
Opmerkelijk is ook dat veel diersoorten van het eiland bijzonder honkvast zijn. De zeven soorten makaken leven bijvoorbeeld grotendeels apart van elkaar, alsof ze het eiland onderling verdeeld hebben.
De meeste diersoorten zijn nachtdieren en meestal klein. Grotere diersoorten zie je nauwelijks. Wat dat betreft is Sulawesi zeker geen Kenia of Tanzania.

Volgens de Red Data Books van het Conservation Monitoring Centre in Cambridge worden 19 diersoorten op Sulawesi met uitsterven bedreigd. Vanwege de gebrekkige kennis van de fauna van het eiland zullen dit er in werkelijkheid veel meer zijn.

Noord-Sulawesi

Er zijn weinig provincies in het land die kunnen bogen op een even groot aantal zeldzame diersoorten als Noord-Sulawesi. Hier leven dieren die je nergens anders ter wereld aantreft. Bijzonder is het spookdiertje (Tarsius spectrum), die met zijn 15 cm het kleinste vleesetende aapje ter wereld is. Dit diertje laat zich net als de slome koeskoes het makkelijkst in het natuurreservaat Tangkoko-Batuangus bekijken. Ook de zwarte makaak (Macaca nigra), een van de 7 soorten makaken die het eiland rijk is, kun je hier zonder al te veel moeite observeren. De maleo, een kleine vogel die eieren met een doorsnede van 10 cm legt, valt met enig geluk te zien in het Dumoga Bone reservaat. De babiroesa (het hertezwijn) en de anoa (de dwergbuffel) laten zich slechts zelden aan mensen zien. In het Tangkoko-Batuangus natuurreservaat komen deze dieren niet meer voor.

Bezoek Sulawesi met Travelmarker Reizen

Bezoek Sulawesi tijdens zeer bijzondere bouwstenen en rondreizen met privé-chauffeur van Travelmarker Reizen.

reis terug   reis door

 

.

Natuurgebieden in IndonesiŽ

naar menu landeninfo landeninfo
Informatie over natuurgebieden in IndonesiŽ

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl