gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Het klimaat van de Kleine Sunda-eilanden

reis terug  

Beste reistijd voor de Kleine Sunda-eilanden

langs de kust van Flores © Travelmarker ReizenNusa Tenggara, zoals de eilanden ten oosten van Java in het Indonesisch genoemd worden, kent een lange droge periode tussen mei en oktober. Hoe verder je vanaf Bali naar het oosten reist, hoe droger het landschap wordt, alhoewel Flores op zich groener is als Sumbawa. Vooral aan het einde van de droge periode (rond oktober) kan het door hete winden vanuit het nabijgelegen Australië bijzonder warm zijn. Ook vanwege het dorre en kale landschap is dit niet de meest aantrekkelijke periode om de Kleine Sunda-eilanden te bezoeken. Ook de regentijd kun je beter mijden, vooral vanwege het feit dat het vervoer over de weg vanwege aardverschuivingen dan een hachelijke onderneming kan zijn.

Sumbawa

Sumbawa is veel droger dan de andere eilanden.. Het droge klimaat op Sumbawa is gedeeltelijk te verklaring door de ligging van de bergen en vulkanen, die er voor zorgen dat Sumbawa de volle laag krijgt van de droge winden uit Australië. Voor de bevolking van de drogere streken is het dan ook een dagtaak om water te zoeken. Het regenseizoen begint in oktober/november en duurt slechts enkele maanden. Het landschap kleurt dan even groen op, om daarna weer langzaam maar zeker te verdorren.

Bekijk de beste reistijd voor de Kleine Sunda-eilanden op TM Reizen

Op deze website zie je snel wat de beste reistijd voor de Kleine Soenda-eilanden is. Inclusief uitgebreide temperatuur- en neerslagtabellen.
.

Ga op zoek naar een uitgebreide weersvoorspelling voor de Kleine Sunda-eilanden

naar menu tips tips
Ga naar deze pagina voor een uitgebreide weersvoorspelling voor de komende dagen van de Kleine Sunda-eilanden. Je kunt hier de temperatuur van het zwemwater checken en algemene informatie lezen over de beste periode om op reis te gaan.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl