gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Het klimaat van Sulawesi

reis terug  

Beste reistijd voor Sulawesi

Sulawesi © Travelmarker ReizenWat de beste tijd is om Sulawesi te bezoeken hangt af van het gebied dat bezocht gaat worden. Doordat Sulawesi op de scheidslijn ligt tussen de moessons heeft het zuidwestelijk deel van het eiland een tegenovergesteld seizoen ten opzichte van het noordoosten. De regentijd duurt er van oktober tot maart.
In het bergachtige Midden-Sulawesi kan het ook in de zomermaanden regenen doordat de bewolking door de bergen wordt vastgehouden. De buien vallen dan meestal in de namiddag en duren nooit veel langer dan een uur of twee.
Het noordoostelijk deel staat onder invloed van de Molukken en is het natst in onze zomermaanden. In de kustgebieden heerst vrijwel het gehele jaar een drukkende hitte. Alleen de zeewinden zorgen hier voor afkoeling. In de bergen van Sulawesi is de temperatuur een stuk aangenamer en kan het 's avonds zelfs behoorlijk fris worden. De temperatuur op Sulawesi ligt tussen de 25 en 34 graden. Omdat het eiland op de evenaar ligt schijnt de zon er precies 12 uur per dag.

torajahuis © Travelmarker ReizenTorajaland

Het klimaat is door de hoge ligging van Tator bijzonder aangenaam, vooral voor mensen die niet gewend raken aan de tropische hitte van de lager gelegen gebieden. De hoogste temperatuur ooit gemeten in Makale is 26 graden, de laagste 14 graden. Wel moet door de hoge ligging rekening gehouden worden met aanzienlijk meer neerslag, zelfs in de droge periode. De regentijd loopt hier van november tot maart. In deze periode veranderen de meeste wegen in onbegaanbare modderpoelen. Van juni tot september valt de minste neerslag.

snorkelen rond de eilanden bij Manado © Travelmarker ReizenNoord Sulawesi

De gemiddelde temperatuur in Noord-Sulawesi schommelt rond de 26 graden Celsius. De regentijd komt grotendeels overeen met die van de grote Sunda-eilanden. Vooral tussen november tot maart vallen zware regens. Toch is er hier veel minder sprake van een duidelijk afgebakende droge en natte periode, de regenval is overwegend gelijkmatig over het jaar gespreid. De 'droge' periode duurt van mei tot oktober. Het hoogland van de Minahasa heeft echter een korte droge tijd; van augustus tot oktober.

 

Bekijk de klimaattabellen op TM Reizen

Op deze website zie je snel wat de beste reistijd voor Sulawesi is.

 

.

Ga op zoek naar een uitgebreide weersvoorspelling voor Sulawesi

naar menu tips tips
Ga naar deze pagina voor een uitgebreide weersvoorspelling voor de komende dagen van Sulawesi. Je kunt hier de temperatuur van het zwemwater checken en algemene informatie lezen over de beste periode om op reis te gaan.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl