gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Het klimaat van Sumatra

reis terug  

Het klimaat van Sumatra

Sumatra ligt midden op de evenaar waardoor de zon er precies 12 uur per dag schijnt. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 25 en 27 graden Celsius. Het eiland heeft een tropisch regenwoudklimaat en vooral in de maanden april, mei en juni kan het er langs de kust erg warm zijn. Langs de kust zakt de temperatuur overdags bijna nooit onder de 30 graden celsius.In het hooggelegen Bukit Barisan gebergte, de ruggegraat van het eiland is het een stuk koeler. De gemiddelde dagtemperatuur komt hier niet veel hoger dan 21 graden celsius. Met een gemiddelde regenval per jaar van 2,43 m in het oosten tot 3,12 m in het westen is het er ook bijzonder vochtig. Vooral in de hooglanden van de Minangkabau valt veel neerslag, Padang bijvoorbeeld krijgt jaarlijks bijna twee keer zoveel regen te verwerken als Medan.

Beste reistijd

De beste tijd om Sumatra te bezoeken is in het droge seizoen tussen mei en september. De regentijd in Sumatra duurt van oktober tot maart, in de overige maanden regent het dan minder, een of twee uur in de namiddag. De regen neemt vanaf oktober vanuit het westen toe (de noordoostmoesson) en trekt dan snel naar het oosten. Het westen van Sumatra De moessonregens vallen in de maanden november tot maart en januari is gewoonlijk de natste maand. In het zuiden van Sumatra valt dan bijvoorbeeld tussen de 400 en 700 mm, tegen de 10 tot 15 mm in augustus en september. In het westen van Sumatra is de regenval al eerder voorbij, namelijk rond februari. In april gaat de noordoostmoesson liggen en steekt de zuidoostmoesson op, het begin van het droge seizoen.

Bekijk de klimaattabellen voor Sumatra op TM Reizen

Op deze website zie je snel wat de beste reistijd voor Sumatra is.
.

Ga op zoek naar een uitgebreide weersvoorspelling voor Sulawesi

naar menu tips tips
Ga naar deze pagina voor een uitgebreide weersvoorspelling voor de komende dagen van Sulawesi. Je kunt hier de temperatuur van het zwemwater checken en algemene informatie lezen over de beste periode om op reis te gaan.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl