gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Bali

reis terug  
Tanah Lot, een van de belangrijkste tempels van Bali © Travelmarker Reizen

Het geschenk van de goden

Bali is de eerste van een reeks eilanden die bekend staat als de kleine Sunda-eilanden. De balinezen noemen hun eiland "het geschenk van de goden". Bali heet dan ook wel Pulau Dewata: Godeneiland.

lijkverbranding © Travelmarker ReizenindonesieBali vormt een hindoe-enclave tussen haar islamitische buureilanden. Iedere dag vinden er meerdere kleurrijke tempelceremonies plaats waar men met inachtneming van enkele gedragregels een welkome gast is. Het zijn deze gebeurtenissen die een bezoek aan het eiland tot zo'n bijzondere belevenis maken. Daarnaast heeft Bali volgens kenners de mooiste sawas van Indonesië. Buitengewoon is de creativiteit van de Balinezen. Men perfectioneert zich naast een gewone baan in een van de vele balinese kunstvormen zoals het houtsnijden, schilderen, dansen of muziek maken.

kecakdans te Batubulan © Travelmarker ReizenDe toerist op Bali

Overal waar je op Bali komt wordt je achtervolgd door mensen die doeken, houtsnijwerk of andere produkten van huisvlijt proberen te slijten. Dit leuren met goederen, het `jalan menjual' kan veel van een verblijf op Bali verpesten. Het eiland wordt verder geplaagd door ontelbare honden van het vuilnisbakkenras.

Economie

Rijst is produkt nummer één op Bali. Daarnaast wordt in de kustgebieden copra (kokosnootolie) gewonnen en zijn de vulkaanhellingen bezaaid met koffie- en fruitplantages. De noordoosthoek van het eiland staat bekend om zijn smakelijke salak, een naar zure appel smakende vrucht met een ruwe bruine huid. In het drogere noorden wordt aan veeteelt gedaan. Veel vee vindt hiervandaan een weg naar de andere eilanden. In de omgeving van Benoa en Negara liggen meerdere garnalenkwekerijen. Rond Nusa Lembongan wordt veel zeewier gekweekt.
Ofschoon de zee rond Bali boordevol vis zit, wordt er nauwelijks serieus gevist. De Balinees is een boer die de zee, waarin de boze geesten huizen, schuwt. Naast de landbouw is ook huisnijverheid een belangrijke bron van inkomsten. Iedere Balinees is goed met zijn handen, creatief zijn is voor hem een tweede natuur. Schilderijen, houtsnijwerk en gewoven doeken worden tot in de verste uithoeken van de wereld verkocht. Natuurlijk speelt ook het toerisme voor de Balinese economie een belangrijke rol.

rijstterrassen van Jatiluwuh © Travelmarker ReizenRijstbouw
Bali is een van de meest produktieve eilanden van de archipel daar waar het rijstbouw betreft. Er is geen speciaal seizoen waarin geoogst wordt, dankzij de vruchtbare bodem en een overvloed aan water kan het hele jaar door geoogst worden. Ofschoon de landbouwmethoden vaak primitief zijn, zijn in dit gebied zelfs drie oogsten per jaar mogelijk. Om de rijstgodin niet boos te maken, houden de vrouwen het mesje waarmee ze de padi afsnijden in de palm van hun hand verborgen.

Balinees landschap © Travelmarker ReizenDe districten met de grootste rijstproduktie zijn Tabanan en Gianyar. Na het ploegen worden de jonge plantjes op enige afstand van elkaar uitgepoot op een ondergelopen veld. De bevloeing van de sawas gaat volgens een uiterst ingewikkeld systeem van kanalen en waterwerken. Hiervoor is natuurlijk de nodige samenwerking vereist tussen verschillende dorpen. Al in de elfde eeuw zijn de dorpen hiervoor verenigd in verschillende irrgatiecooperaties, ook wel subaks genoemd. De hoofden van de subaks hebben vrijwel altijd de laagstgelegen stukken grond, waardoor de anderen zich geen zorgen hoeven te maken over hun inzet. Naast de zorg voor de irrigatie van de velden coordineert de subak ook het zaaien en uitpoten van de rijst en de rituele offers en festivals in de subaktempel.

Bezoek Bali met Travelmarker Reizen

Bezoek Bali op een van de zeer bijzondere bouwstenen of rondreizen met privé-chauffeur van Travelmarker Reizen.
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !

Ondersteun een straatkind via Peduli Anakboek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl