gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Hotels, guesthouses en Franse villa's in Laos

Onderdak in Laos

Luang Prabang © Travelmarker ReizenBudgetaccommodatie is in vrijwel alle grote steden van Laos te vinden. Jeugdherbergen heeft het land niet, maar er zijn wel guesthouses waar je een bed op een slaapzaal kunt nemen.
Bijzonder sfeervol is een verblijf in een gerestaureerde Franse villa in een van de steden langs de Mekong. In het hoogseizoen (december-januari) kan het vinden van een geschikte kamer in toeristenplaatsen moeilijk zijn, vooral in de lowbudgetcategorie. Vooraf reserveren doen de meeste budgethotels niet aan, tenzij men je al kent.

Goede middenklasse hotels zijn buiten de grote steden langs de Mekong schaars. In plaatsen in afgelegen gebieden staat de toeristische infrastructuur nog in de kinderschoenen en is geschikte accommodatie moeilijk te vinden of afwezig. Uitzonderingen zijn populaire bestemmingen als Vang Viang en Muang Sing.

Vooral in Laos is het belangrijk eerst de kamer te bekijken voordat je er een neemt, aangezien kamers onderling vaak sterk verschillen. Hou er als je kiest voor een airconditioned kamer rekening mee dat veel steden slechts een paar uur per avond electriciteit hebben.

Boek een hotel in Laos

Via Travelmarker Reizen kun je in combinatie met een van de bouwstenen of rondreizen naar Laos, Cambodja en Thailand voordelige startpakketten en losse hotelovernachtingen voor Laos boeken

Via deze website kun je de hotelprijzen van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten tijdens je reis door Laos. Aanrader!

Daar waar geen hotel is

Wat overnachtingen in gebieden waar geen hotels zijn betreft hoef je je geen zorgen te maken. In vrijwel elk dorp kun je bij de lokale bevolking een slaapplaats vinden, waarbij voor eten gezorgd wordt. Kamperen is in Laos dus niet nodig, en in verband met zware regenbuien ook niet erg praktisch. Regel onderdak bij de lokale bevolking altijd via de politie of het dorpshoofd. De laatste is de verantwoordelijke voor gasten in zijn dorp, en wil er van op de hoogte zijn wie er in het dorp verblijft.
Hou er rekening mee dat het geboden onderdak meestal zeer primitief zal zijn, in de regel niet meer dan een plek op de grond. Sanitaire voorzieningen zijn in de dorpjes vaak afwezig. De gezamelijke badkamer is de rivier, en de achterkant van een boom of struik het toilet. Dek je boodschap af met een steen of stuk hout, en drapeer de omgeving niet met gebruikt toiletpapier. Elektriciteit is er in afgelegen streken meestal niet, dus zorg ervoor voldoende batterijen voor je zaklamp of kaarsen bij je te hebben.
Wanneer je bij de lokale bevolking overnacht is het gebruikelijk niet naar de kosten te vragen, maar bij afscheid geld te geven. Drie euro per persoon is ongeveer het juiste bedrag. Als je ook maaltijden genuttigd hebt, moet je het bedrag verdubbelen. Een geschenk in de vorm van suiker, rijst, snoep, batterijen of sigaretten is natuurlijk ook altijd welkom, vooral in afgelegen streken waar dat soort artikelen schaars zijn. Probeer het geld en de geschenken zo onopvallend mogelijk aan de vrouw des huizes te overhandigen, en verwacht geen uitbundige dankbetuigingen.

.

Alles wat je wil weten over accommodatie op reis

naar menu accommodatie accommodatie
Ga naar deze pagina voor tips, woningruil, kamperen en het boeken van hotels wereldwijd

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 individuele rondreizen  bouwstenen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Laos samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl