gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Laos - Champassak

reis terug  

Champassak - Wat Phou tempel (uiterste zuiden)

Champasak heeft als stad weinig te bieden. In het verleden was het de hoofdstad van een belangrijk koninkrijk, maar het is nu slechts een ingedommeld langgerekt plaatsje langs de Mekong. Het wordt enkel bezocht door toeristen die hiervandaan het nabijgelegen Wat Pou tempelcomplex bezoeken.

praktische informatie

Champasak heeft een aantal eenvoudige guesthouses. Meer upmarket is het Sala Wat Phou. Qua restaurants is er weinig keuze in Champasak. Naast lokale miestalletjes kun je In de meeste guesthouses eenvoudige maaltijden bestellen.
Bussen naar Pakse doen er anderhalf uur over (40 km). Je kunt de afstand ook per boot afleggen, maar dit hangt af van de waterstand in de Mekong.
Het Wat Phou tempelcomplex ligt op een klein uur fietsen vanaf de stad. Een fiets kun je voor een gering bedrag huren via je guesthouse. Je kunt Wat Phou ook met een gecharterde tuk-tuk bereiken.

De omgeving van Champassak

De Wat Phou

Wat Phu © Travelmarker ReizenWat Phou betekent in het Laotiaans 'bergklooster'. De Wat Phou, de meest interessante Khmer-ruine buiten Cambodja, ligt op 8 kilometer ten zuidwesten van Champassak. Het is in feite een verzameling tempels en heiligdommen aan de voet van de Lingaparvata berg.

Wat Phu Champassak © Travelmarker Reizen Het Khmertempelcomplex werd in de 10de eeuw door koning Jayavarman IV als Shiva-heiligdom gebouwd. In vroegere tijden verbond een 100 km lange weg deze tempel met Angkor Wat in Cambodja. Hoewel de plek nu verbonden is met het Theravada Boeddhisme, wijzen zandstenen reliëfs erop dat de ruïnes ooit aan de Hindoe-goden gewijd waren. Met de ondergang van Angkor werd Wat Phou overwoekerd door de jungle.

In 2003 is Wat Phou door UNESCO uitgeroepen tot een World Heritage Site. Met steun van de UNESCO vinden er nog altijd restauratiewerkzaamheden plaats. Als je door de gedeeltelijk overgroeide ruļnes dwaalt krijg je een goede indruk hoe groot het complex geweest moet zijn. Vanaf de boven op een heuvel gelegen centrale tempel kijk je uit over een groot deel van het complex en de in de verte gelegen Mekong.

Hotels

Via trivago kun je de hotelprijzen van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Van Champassak via Phu Assa naar Muang Khong

Na met het eenvoudige veerpontje de Mekong te zijn overgezet rij je zuidelijk, richting Cambodja. Je stapt uit bij de op een heuvel gelegen oude citadel Phu Assa. Op de rug van een olifant kun je daar de dichte jungle verkennen.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 individuele rondreizen  bouwstenen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Laos samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl