gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Laos - Luang Namtha

reis terug  

Luang Namtha (uiterste noorden)

Khmu vrouw © Travelmarker ReizenLuang Namtha is een van de meest onderschatte toeristische bestemmingen in Laos. De stad heeft zelf buiten het Louang Namtha Provincial Museum en de avondmarkt weinig te bieden. Het is echter een goede basis voor rafttochten over rivieren in het gebied en een bezoek aan etnische minderheden. Voor anderen is het een stop naar Muang Singh, een toeristische bestemming vlakbij de grens met China.
Tijdens de burgeroorlog is er hard gevochten om Luang Namtha, en de stad is toen vrijwel met de grond gelijk gemaakt. Na de gevechten heeft een enorme houtkap in het gebied plaatsgevonden, maar sindsdien is er met hulp van China veel aan de wederopbouw van Luang Namtha gedaan.
Vanaf de vlakbijgelegen heuvel bij het voetbalveld, heb je een prachtig uitzicht over de stad.

praktisch

Accommodatie
Luang Namtha heeft een aantal redelijke budgethotels zoals het Darasavath Guesthouse in de hoofdstraat.

Via trivago kun je de hotelprijzen van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Restaurants
Het Panda restaurant naast het busstation heeft uitgebreide menukaart en is lekker en goedkoop. Het in de hoofdstraat gelegen House Lao restaurant is iets duurder, maar ook iets beter.

fastboats (speedboten) © Travelmarker ReizenTransport per boot
Belangrijk: de Namtha is enkel van september tot december bevaarbaar.
Als je per boot naar Luang Prabang wilt moet je eerst een boot charteren tot Paktha, waar de Namtha de Mekong ontmoet. Vanaf Paktha neem je dan de slowboat naar Pakbeng, en daarvandaan een andere slow-boat naar Luang Prabang. Vooral het traject over de Namtha is schitterend en voert langs indrukwekkende stroomversnellingen.
Houay xai is ook per boot bereikbaar (1,5 dag inclusief een overnachting in Na Lae). Vaar eerst naar Paktha, en neem dan een supersnelle fastboot voor de laatste 36 km naar Huayxai (1 uur). Deze fastboats zijn niet de veiligste manier van riviertransport (lees er hier meer over)

Transport per bus
Busjes naar Muang Singh vertrekken vanaf het busstation naast de ochtendmarkt (Talat Sao). Ze doen er 2 uur over. De bus naar Udomxai doet er 4 uur over.

De omgeving van Luang Namtha

monniken © Travelmarker ReizenVanuit Luang Namtha kun je een nabijgelegen weversdorp bezoeken, maar ook naar afgelegen dorpjes van de Lenten wandelen. Dagtochten kosten inclusief gids en eten en drinken ongeveer € 35. Een deel van de opbrengst gaat naar de dorpen die je onderweg bezoekt.
Ook interessant zijn de één-, twee- of driedaagse raftings op de Nam Ha of Nam Tha -rivier.

Zeer informatieve site van het gelijknamige guesthouse

Reizen naar Luang Namtha

Travelmarker Reizen bezoekt Luang Namtha tijdens een van de rondreizen door Laos
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 individuele rondreizen  bouwstenen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Laos samen !
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl