gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Laos - Pakse

reis terug  

Pakse

Pakse ligt op een vruchtbare vlakte omringd door bergen. Het ligt op de plek waar de Xe Don (Sedone) in de Mekong stroomt. Pakse is de grootste stad van Zuid-Laos, maar heeft zelf buiten het Champasak Provincial Museum weinig bezienswaardigheden. Het is vooral een uitgangspunt voor de schitterende omgeving en vanwege de uitgebreidere toeristische faciliteiten een betere basis dan Champasak voor een bezoek aan de 48 km verderop gelegen Khmer-ruines van Wat Phu. Het fraaiste uitzicht over de stad heb je vanaf het Champasak Palace Hotel.

Bezienswaardigheden

Het Champasak Provincial Museum ligt op 1,5 km oostelijk van het centrum van Pakse. Te zien zijn prachtige zandstenen sculpturen van pre-Ankor Khmer-tempels uit de provincie en kleding en sieraden van de verschillende etnische groepen uit het gebied. (Openingstijden: Ma–Vrij 8.00–11.30 uur en van 2.00 tot 4.00 uur .

Hotels

Via trivago kun je de hotelprijzen van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

De omgeving van Pakse

Kiet Nyong
Bij Kiet Nyong kun je op de rug van een olifant een rit maken naar de resten van een oude Khmertempel op een berg.

Paksong
Paksong is een dorp op het Bolaven Plateau in het uiterste zuiden van Laos en ligt op 1300 meter hoogte. Het wordt ook wel eens de koffiehoofdstad van Laos genoemd.
De grond is vulkanisch en dit gecombineerd met de hoogte is het perfect voor de koffieteelt en uiteraard zijn het ook de ingredienten voor fantastisch mooie watervallen.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 individuele rondreizen  bouwstenen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Laos samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl