gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Laos - Vang Vieng

reis terug  

Vang Viang

Zonsondergang bij Vang Vieng © Travelmarker ReizenHet plaatsje Vang Viang ligt 155 km ten noorden van Vientiane. De omgeving hier is schitterend: hoge, met bomen en struiken begroeide karstbergen rijzen in grillige vormen op uit het landschap. Vang Vieng was bijzonder populair bij vooral Australische backpackers, iets dat naast zijn schitterende ligging in een karstgebergte met diepe grotten en nabijgelegen dorpjes van etnische minderheden vooral ook te maken had met de makkelijke verkrijgbaarheid van goedkope drank en drugs. Het was één van de populairste 'party places' van Zuidoost-Azië totdat de Laotiaanse overheid in 2012 er na een groot aantal sterfgevallen van jonge toeristen de bezem door de plaats haalde.

kajakken bij Vang Vieng © Travelmarker ReizenVeel guesthouses bieden voor een gering bedrag een uurtje dobberen in een binnenband op de Nam Xong aan, inclusief transport naar het beginpunt en reddingsvesten voor mensen die niet kunnen zwemmen. Dit tochtje is voor iedereen goed te doen, echte stroomversnellingen kom je onderweg niet tegen. Kajakken is eveneens mogelijk. Verder is een wandeling langs de oevers van de rivier de moeite waard wanneer je een indruk wilt krijgen van de bedrijvigheid die er plaats vind.

Reizen naar Vang Vieng

Travelmarker Reizen bezoekt Vang Vieng tijdens een van de rondreizen door Laos

Laven © Travelmarker ReizenAccommodatie

In Vang Vieng zijn goedkope guesthouses te over, die over het algemeen redelijke kamers met warmwaterdouche en fan of ac verhuren. Duurdere accommodatie vind je langs de rivier, waar vooral het spectaculaire uitzicht op het karstgebergte de prijzen verdubbelt.

Restaurants

De meest sfeervolle restaurants liggen aan de Nam Song rivier, maar net als in de rest van Vang Vieng worden ook daar vooral de gebruikelijke eenpans backpackersfavorieten geserveerd. Veel pizza's en pancakes dus.

Vang Vieng © Travelmarker ReizenVeel van de restaurants en cafeetjes langs Thanon Luang Prabang, de hoofdstraat van Vang Vieng, die in het verleden druk bezocht werden door jonge backpackers, zijn sinds de schoonmaakactie van Laotiaanse overheid gesloten. Die straat, die steeds meer op de toeristengetto's van Bali, Bangkok en Benidorm was gaan lijken, ligt er nu een beetje desolaat bij.

Hotels

Via trivago kun je de hotelprijzenvan ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

 

Transport

De busrit van Vang Viang naar Luang Prabang voert je in 7 uur (170 km) grotendeels door met regenwoud bedekte bergen. Hou in de regentijd rekening met aardverschuivingen die voor behoorlijk wat oponthoud kunnen zorgen. Neem als je last hebt van wagenziekte vooraf een pilletje in, want de weg is bijzonder bochtig. Onderweg worden er enkel sanitaire stops gemaakt, dus neem wat te eten mee.

rijstvelden bij Vang Vieng © Travelmarker ReizenDe bus van Vang Vieng naar Vientiane doet er 5 uur over (155 km). Je kunt ook per snellere en iets duurdere minibus naar Luang Prabang (4,5 uur) of Vientiane (3 uur), maar deze vertrekken enkel als er voldoende personen zijn (minimaal 6). Voordeel van deze minibusjes is dat ze je van hotel naar hotel brengen.

Een motor (125 cc) of een mountainbike zijn overal te huur. Hou er rekening mee dat als je met dit eigen vervoer de omgeving van Vang Vieng wil verkennen je veelvuldig voor modderige poelen komt te staan als je hoofdweg afgaat.

De omgeving van Vang Viang

Tham Phu Kham © Travelmarker ReizenTham Phou Kham grot

De Tham Phou Kham is een grot op 6 km ten westen van Vang Vieng. Een bezoek aan deze grot is een van de meest lonende halve dag excursies vanaf Vang Vieng. Om er te komen moet je de Nam Songrivier oversteken. Je kunt de afstand het beste fietsen, want lopend doe je er heen en terug een halve dag over. Vanaf het riviertje is het een lastige klim van 10 minuten over scherpe stenen naar de grot. Een gids (inclusief zaklamp) kun je bij de kiosk bij de rivier vinden. Daar betaal je ook de geringe entree. De grot bestaat uit een enorme kamer met een aantal zijgangen. In de grot ligt een bronzen Boeddhabeeld op een plateau. Na een bezoek aan de grot kun je heerlijk afkoelen in het helderblauwe riviertje beneden. Een met orchideeën begroeide boom doet dienst als 2 meter hoge duikplank.

Plattegronden

Topografische kaart van de directe omgeving van Vang Viang.
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 individuele rondreizen  bouwstenen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Laos samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl