gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De cultuur van Laos

Religie

wat xieng tong - Luang Prabang © Travelmarker ReizenDe dominante godsdienst van Laos is het Theravada Boeddhisme. Hoewel dit soms niet meer dan een dun laagje vernis over een eeuwenoud animisme is, is het boeddhisme toch zeer bepalend voor het Laotiaanse leven en de cultuur. Tweederde van de bevolking is boeddhist en overal, tot in het kleinste dorp, staan kleurrijke tempels die het middelpunt van dorpsfeesten en rituelen vormen. Na de revolutie werd het boeddhisme weinig ruimte gegeven.

geven van aalmoezen - Luang Prabang © Travelmarker ReizenDe communisten verboden het geven van aalmoezen aan monniken, waardoor het leven als monnik vrijwel onmogelijk werd. Tegenwoordig wint de godsdienst echter weer sterk aan invloed, en wordt het door de overheid gepromoot als nationale godsdienst. Naast het Theravada Boeddhisme kent Laos in Chinese en Vietnamese immigranten ook een aantal aanhangers van het Mahayana Boeddhisme.

Niet alle ethnische groepen zijn boeddhistisch. Een deel van de Lao Loum groepen en bijna alle Lao Theung en Lao Soung groepen zijn animisten (vereerders van de bezielde natuur en van vooroudergeesten). Naast boeddhisten en animisten kent Laos kleine aantallen taoïsten, christenen en moslims.

.

Evenementen en feestdagen in Laos

naar menu landeninfo landeninfo
Links naar sites over evenementen in Laos

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 individuele rondreizen  bouwstenen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Laos samen !



   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl