gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Evenementen in Laos

Festivals

wat phu - champassak © Travelmarker ReizenAlle belangrijke festivals draaien om parades, muziek, dans en vooral het drinken van veel lào-láo. Omdat de Lao-kalender gebaseerd is op de stand van de zon en de maan verschillen de data van de festivals van jaar tot jaar. Als toerist ben je altijd welkom op grote boeddhistische feesten, maar bij festivals van traditionele bergstammen is het gepast om aan de periferie van de feesten te blijven.

De voor toeristen meest interessante festivals zijn het Laotiaanse nieuwjaar; pi mai lao (15 tot 17 april). Luang Prabang en Vientiane zijn dan een van de beste plekken om te zijn. In Vientiane vind een optocht geleid door een witte olifant plaats, en in Luang Prabang worden stoepa's van zand bij de kloosters neergezet. Overal in het land wordt je belaagd door jongeren met emmers water en waterpistolen.

Pha That Luang - Vientiane © Travelmarker ReizenBun Bang Fai is een pre-boeddhistisch feest waarbij vuurpijlen worden afgeschoten om regen te veroorzaken. Dit festival vind ieder jaar in mei plaats. Lai Heua Fai (volle maan in October) is een lichtfestival. In Luang Phabang bouwt elke wijk een groot verlicht vlot die na een parade door de straten in de Mekong te water wordt gelaten.

In de dagen voor het That Luang Festival (volle maan in november), wordt Vientiane's grote stoepa, de Pha That Luang, het middelpunt van een feestterrein waar verkopers, muzikanten en kunstenaars bijeenkomen voor de jaarlijke vieringen.
Gedurende het Chinese Nieuwjaar zijn de meeste winkels en overheidsinstellingen gesloten, aangezien dan iedereen druk in de weer is met feestvieren en tempelbezoeken af te leggen.

Officieële feestdagen

Januari

01 Nieuwjaarsdag
06 Pathet Lao
20 Dag van de Strijdkrachten

Februari

 

Maart 08 Dag van de Vrouw
22 Lao People's Party Day
April 15 - 17 Laotiaans Nieuwjaar
Mei 01 Dag van de Arbeid
Juni 01 Dag van het Kind
Juli  
Augustus 13 Lao Isara
23 Bevrijdingsdag
September  
Oktober 12 Onafhankelijkheidsdag (van Frankrijk)
November  
December 02 National Day

Beknopte beschrijving van de belangrijkste feestdagen van Laos
.

De Laotiaanse cultuur

naar menu landeninfo landeninfo
 

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 individuele rondreizen  bouwstenen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Laos samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl