gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De geografie van Laos

De geografie van Laos

Landkaart © Travelmarker ReizenLaos is het enige land op het Zuidoost-Aziatische continent dat nergens aan zee grenst. Het land ligt volkomen ingebed tussen hooggebergten en grenst overal aan andere landen: China in het Noorden, Vietnam in het Oosten, Cambodja in het Zuiden, Thailand in het Westen en Myanmar (Birma) in het Noord-Oosten. De totale oppervlakte van het land is 236.800 km2, zo'n zes keer groter dan Nederland.

Doordat 90% van Laos uit ruige, beboste bergen bestaat, concentreert de bewoning zich in de vruchtbare valleien van de Mekong rivier en haar zijrivieren. Alle belangrijke steden liggen dan ook aan de Mekong, wat veelzeggend is voor het grote belang dat deze rivier voor de Laotianen heeft. Deze levensader van Azië, gevoed door het smeltwater van het Himalayagebergte, vormt het grootste deel van de grens met Thailand en Myanmar. De Laotiaanse deel van de machtige Mekong is maar liefst 1,865 km lang. Het merendeel van het transport vind over deze rivier plaats.
Slechts 35 procent van het land kan voor landbouw gebruikt worden. Rivierwater wordt gebruikt voor irrigatie van rijstvelden, maar het grootste deel van de rijstvelden is nog steeds afhankelijk van de hoeveelheid neerslag die valt. Door de lage produktie is Laos niet zelfvoorzienend in rijst, het belangrijkste voedsel.

rijstvelden bij Vang Viang © Travelmarker ReizenLaos wordt doorgaans onderverdeeld in drie gebieden: het ruige Noorden, met hoge bergen, kleine valleien en een hoogvlakte, de Vlakte der Kruiken; het vollere Midden, met lagere bergen en grote valleien; en het hete, droge Zuiden, met de Boloven hoogvlakte en brede valleien. De hoogste bergen van Laos liggen in de provincie Xieng Khuang, met de 2820 meter hoge Phou Bia als topper.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 individuele rondreizen  bouwstenen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Laos samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl