gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Het klimaat van Laos

Drie Seizoenen

Tat Sae watervallen bij Luang Prabang © Travelmarker ReizenHet is in Laos, dat een tropisch klimaat heeft, over het algemeen vrij warm. Overdag kan de temperatuur oplopen tot 30 °Celsius, 's avonds koelt het iets af. De temperaturen in de berggebieden liggen gemiddeld vijf graden lager en zijn dus een stuk aangenamer.
Laos kent drie seizoenen: het hete seizoen, het regenseizoen en het droge seizoen.

Het hete seizoen
Het hete seizoen van Maart tot Mei heeft temperaturen tot bijna 40 °C. in de valleien.

Tatfane watervallen © Travelmarker ReizenHet regenseizoen
Het regenseizoen (de moeson) duurt van Mei tot Oktober en wordt door z'n hoge luchtvochtigheid door veel toeristen als het drukkendst en zwaarst ervaren. Tijdens de regentijd is het reizen zwaarder maar wel goed mogelijk. De regenval beperkt zich meestal tot een paar uurtjes in de namiddag. Tegelijk kan het soms de hele dag regenen, maar kan er ook soms dagen achtereen geen druppel vallen. Hou er wel rekening mee dat de wegen buiten de hoofdwegen in deze periode in modderpoelen veranderen.

Het droge seizoen
Tijdens het koele, droge seizoen van November tot Februari is het goed toeven in Laos. In het laagland liggen de temperaturen dan gemiddeld rond de 25șC. Hierdoor, maar vooral vanwege de toestand van de secundaire wegen is de droge periode het favoriete toeristenseizoen. In het heuvelachtige noorden kan het in de droge tijd 's avonds en 's nachts echter behoorlijk fris zijn, vooral in december en januari. Een dikke sweater is dan zeker geen overbodige luxe.

Extra info over het klimaat van Laos

 

.

Ga op zoek naar een uitgebreide weersvoorspelling voor Laos

naar menu tips tips
Ga naar deze pagina voor een uitgebreide weersvoorspelling voor de komende dagen van Laos. Je kunt hier de temperatuur van het zwemwater checken en algemene informatie lezen over de beste periode om op reis te gaan.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 individuele rondreizen  bouwstenen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Laos samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl