gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Transport - Over het water

reis terug  

Mekong Highway

Vang Vieng © Travelmarker ReizenMet ruim 4600 km bevaarbare waterwegen zijn rivieren van oudsher de snelwegen van het bergachtige Laos. De hoofdroutes worden gevormd door de Mekong en linken Houayxai aan Luang Phabang en Pakse met Si Pan Don. Kleinere boten varen op de brede Nam Ou tussen Luang Prabang en Nong Khiaw en Phongsali. Af en toe varen boten tussen Luang Prabang en de hoofdstad Vientiane, een tocht die een week in beslag kan nemen.

Pak Ou © Travelmarker ReizenSlowboats

De lange en smalle langzame rivierboten die heua sa worden genoemd zijn vooral gebouwd om zoveel mogelijk goederen te vervoeren. Passagiers moeten zich behelpen met een plekje op de bagage of op het dek. Mannelijke passagiers gaan vaak op het dak zitten, iets dat vrouwen door lokale tradities verboden is. Omdat vaarschema's niet voorhanden zijn en tochten uren en zelfs dagen langer kunnen duren dan op voorhand verteld wordt, is het een must om ruim proviand voor de tocht in te slaan en je niet al te veel te ergeren aan de rekbaarheid van het begrip tijd op de rivieren van Laos. Het reizen per langzame boot is niet geheel zonder risico. Vooral de Mekong heeft een aantal gevaarlijke trajecten/stroomversnellingen en er zijn vooral aan het einde van het regenseizoen meermaals boten op deze rivier gezonken.

speedboten bij Pakbeng © Travelmarker ReizenFastboats

Het reizen met langzame boten is overigens niet half zo risicovol als het reizen met de supersnelle speedboten (heua wai). Deze 5 meter lange platte bootjes varen tussen steden langs de Nam Ou en de Mekong, Van Vientiane tot aan de Chinese grens. Ze zijn drie keer zo snel maar ook drie keer zo duur als de langzame boten. Iedereen krijgt een valhelm op, voornamelijk tegen de herrie van de motor achterop en eventuele regen. Desondanks is het verstandig oordopjes in te doen. Verder krijg je een reddingsvest.

Van Naar Langzame boot Speedboot
Houayxai Louang Namtha 2.5 dag  
  Luang Phabang 2 dagen 6 uur
  Pakbeng 1 dag 3 uur
  Xiangkok 4 uur  
Luang Phabang Nong Khiaw 7 tot 8 uur  
  Vientiane 3 tot 5 dagen  
Pakse Champassak 1,5 uur  
  Muang Sen 8 tot 10 uur  
Vientiane Paklai 4 uur  

Helaas hebben we nog geen links gevonden naar sites over transport per boot in Laos. We doen ons best om deze zo spoedig mogelijk te plaatsen. Misschien vind je hieronder nuttige informatie
.

Algemene informatie over transport over het water

naar menu transport transport
Informatie over veerdiensten, havens, maritieme weerberichten, varen met een eigen boot en nog veel meer....

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 individuele rondreizen  bouwstenen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Laos samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl