gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Activiteiten in Nepal - Raften

reis terug  

Rafting in Nepal

Raften in Nepal © Travelmarker Reizen nixNepal is niet alleen het land met de hoogste bergen, maar ook de mooiste rivieren ter wereld. Het land heeft vier van de tien beste raftrivieren ter wereld. Een rafttocht op een van deze woeste rivieren is een waar avontuur. Ontsproten uit het smeltwater van de gletsjers van de Himalayatoppen banen deze rivieren zich een weg door de voor-himalaya naar de tropische jungle in het zuiden van Nepal om tot rust te komen in de heilige Ganges. Deze rivieren brengen je naar plekken waar je met geen enkel ander vervoersmiddel kunt komen.

De beste periode voor rafttochten

Ga in Nepal absoluut niet raften tijdens of na de moesson. Deze begint in juni en eindigt rond eind september. Overvloedige stortregens doen de rivieren in een oogwenk spectaculair zwellen, waardoor sommige stroomversnellingen levensgevaarlijk worden. De beste periode om in Nepal te gaan raften ligt rond oktober en november. De Nepalese moesson is voorbij, de rivieren zijn weer bevaarbaar, het landschap groen en de temperatuur nog aangenaam warm. Dit zijn ook de heldere maanden van het jaar, waardoor je dan prachtige vergezichten op de besneeuwde toppen van de Himalaya hebt. Hou er echter rekening mee dat de moesson in Nepal kan uitlopen, en een geplande rafttocht op sommige rivieren dan ook in deze periode uit den boze is. In de koudere wintermaanden (van december tot begin februari) kun je in Nepal raften, maar een betere periode loopt van februari tot eind mei. Het is dan alweer een stuk warmer, maar soms kan er wel een fikse regenbui vallen.

Goede raftrivieren in Nepal

Naam rivier  Graad   Duur  Lengte 
Trisuli  2/3  1/2 dag  38 km.
Seti Khola  2/3  2 dagen  35 km.
Bhote Koshi  5  2 dagen  20 km.
Kali Gandaki  4+  3 dagen  73 km.
Marshyangdi  5+  5 dagen  53 km.
Sun Koshi  5+  9 dagen  270 km.
Karnali  5+  10 dagen  178 km.
Tamur  5+  11 dagen  120 km.

Trisuli Raften op de Trisuli wordt doordat de rivier gemakkelijk bereikbaar is vanaf Kathmandu vaak gedaan in combinatie met een bezoek aan het Chitwan National Park en Pokhara. De Trisuli is vooral voor beginnende rafters zeer geschikt.

Seti Khola De Seti Khola leent zich ook uitstekend voor beginnende rafters en voert door een prachtige ongerepte natuur. Onderweg zie je veel vogels en vlinders.

Bhote Kosi Op slechts drie uur rijden van Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, biedt deze steilste rafting rivier van het land een van de meest wilde raftavonturen die je kunt maken in Nepal (categorieŽn 3 tot 5). Niet geschikt voor beginners dus. Een prima keuze als je in Nepal op zoek bent naar een grote uitdaging, maar weinig tijd hebt. Deze rafttocht is namelijk van korte duur. Bhote Kosi, betekent 'rivier uit het noorden' en is in feite de bovenloop van de Trisuli, één van de bekendste rivieren van Nepal. De Bhote Kosi doorkruist de Himalaya en vormt de beste toegangsweg vanuit de Kathmanduvallei naar de Tibetaanse hoogvlakte, zodat de paden langs de rivier al eeuwenlang als handelsroutes worden gebruikt.

Kali Gandaki Deze rivier is vernoemd naar de godin Kali en stroomt via Mustang Nepal in. Tussen de bergen van de Dhaulagiri en het Annapurnagebied heeft de Kali Gandaki de diepste kloof ter wereld uitgesleten. Een uitdagend traject is de 120 kilometer lange tocht van Baglung naar Ramdhi Gaht. Qua moeilijkheidsgraad ligt de rivier tussen de Trisuli en de Bhote Kosi in. De Kali Gandaki is een van de heiligste van Nepal en onderweg op de rivier passeer je diverse crematieplaatsen.

Marsyangdi De Marsyangdi draagt niet voor niets de bijnaam 'de razende rivier'. Vooral het traject vanaf Manang in het Annapurnagebied is vanwege de vele stroomversnellingen (categorieŽn 4 en 5) de moeite waard. Enkel voor gevorderde rafters.

Sunkosi De 270 kilometer lange Sunkosi, de gouden rivier, is een van de meest geschikte raftrivieren ter wereld. Het uitdagende traject door het Mahabharat massief tussen Dolalghat en Chatara voert door een bijzonder afgelegen deel van Nepal (categorieŽn 3 tot 5). Je kunt de afstand in ongeveer 9 dagen overbruggen.

Karnali Deze moeilijk bereikbare rivier in het uiterste westen van Nepal biedt een van de mooiste allround raftingroutes ter wereld (categorieŽn 4 en 5). De rivier voert door steile ravijnen en uitgestrekt junglegebied.

Tamur De bevaarbare trajecten van de Tamur vallen in categorieŽn 5 en hoger en starten op afgelegen plekken. Om de rivier te bereiken moet je een trektocht van enkele dagen van Basantapur naar Dovan maken. Alleen geschikt voor mensen met veel tijd dus en de nodige ervaring. Half oktober tot half november is de beste maand om op de rivier te raften.

Arun De best bevaarbare trajecten van deze rivier zijn net als die van de Karnali moeilijk bereikbaar. Ze vallen in de categorieën 4 en hoger. Per vliegtuig reis je van Kathmandu naar Tumlingtar, waarvandaan het twee uur lopen is naar Sabiya (Savaja) Khola. Hiervandaan raft je in twee dagen naar het punt waar de Arun samenvloeit met de Sunkosi en de Saptakosi vormt, Nepals'grootste rivier. De Saptakosi eindigt in India in de Ganges.

.

Alles wat je wil weten over raften

naar menu activiteiten activiteiten
Ga naar deze pagina voor tips en andere nuttige links over raften wereldwijd

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl