gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De inwoners van Nepal

De Nepalezen

Nepalees  © Travelmarker Reizen Nepal telt ongeveer 24 miljoen inwoners, waarvan de meesten hindoe of boeddhist zijn. De verscheidenheid aan bevolkingsgroepen in Nepal is misschien nog groter dan de verschillen in klimaat en landschap. Ongeveer 75 procent van de bevolking is van Indo-Nepalese en Indiase afkomst en ongeveer 25 procent behoort tot Oud-Nepalese groepen. Door vermenging en migratie gaat dit beeld er steeds gecompliceerder uit zien. De bevolking bestaat dan ook uit een groot aantal etnische groepen, zoals de Sherpa's, Newari, Gurkha's en Indiërs.

De taaie Sherpa's genieten grote faam als uitmuntende alpinisten en dragers tijdens expedities, de Gurkha's staan bekend om hun moed en de Newari zijn vaklieden die sinds eeuwen bijdragen aan het rijke artistieke erfgoed van Nepal. De laatste jaren zijn er ook veel vluchtelingen uit Tibet naar Nepal gekomen. Wat hen bindt is dat ze naast hun eigen taal ook allemaal Nepali spreken. De sherpas zijn honderden jaren geleden vanuit Kyrondzong in Tibet over de Himalaya getrokken.

Nepalese  © Travelmarker Reizen nixDe Nepalezen zijn allemaal vriendelijk en behulpzaam. Je wordt vooral op het platteland overal spontaan met 'namaste' begroet, een woord dat zowel hallo als bedankt en tot ziens betekent. Waar je wel aan zult moeten wennen is het rochelen, het lijkt alsof het de nationale volkssport van Nepal is.
Vrouwen hebben hun ogen met kohl zwart omrand en vaak een tika, een rode stip, op het voorhoofd.

De bevolking groeit de laatste jaren met gemiddeld 2,7procent. De gemiddelde levensverwachting van de Nepalees is 57 jaar. Tweederde van de bevolking woont in de heuvels en in de bergstreken in het oosten, 13 procent in de steden.

.

De Nepalese cultuur

naar menu landeninfo landeninfo
Maak kennis met de Nepalese cultuur

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl