gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Nepal - Bhaktapur

reis terug  

Bhaktapur

Bhaktapur - Nepal  © Travelmarker Reizen Bhaktapur, de 'stad der getrouwen', is een van de drie koningssteden in de Katmanduvallei. Het is veruit de best bijgehouden historische plaats in de Kathmandu vallei. Bhaktapur bezit een onvoorstelbare schat aan hindoe´stische en boeddhistische architectuur. De meeste gebouwen van Bhaktapur dateren uit de 17de eeuw.

Bhaktapur - Nepal  © Travelmarker Reizen nixDoordat er tot nu toe relatief weinig westerse invloeden zijn geweest, er er vrijwel geen gemotoriseerd verkeer in het centrum toegestaan is, heb je hier weinig fantasie nodig om je in Bhaktapur in de Middeleeuwen te wanen. Deze middeleeuwse sfeer moet nog maar een generatie geleden ook in de andere twee koningssteden te proeven zijn geweest. Bakthapur is hierdoor een ware verademing na Kathmandu. De plaats is in feite een schitterend levend museum, waar je makkelijk een dag kunt doorbrengen.

Bezienswaardigheden in Bhaktapur

Bhaktapur - Nepal  © Travelmarker Reizen Het oude centrum van Tachupal Tole is in de loop der eeuwen oostwaarts verschoven naar het Taumadhi Tole en het Durbarsquare van Bhaktapur. Tachupal Tole was tot de 14e eeuw het centrum van Baktapur en heeft tot nu toe de oorspronkelijke vorm goed weten te bewaren. Hier staat de fraaie Dattatreya tempel.

Het belangrijkste punt van Bhaktapur is Durbar Square, het centrale paleisplein. Hier vind je tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Het Durbar Square van Bhaktapur heeft een groot aantal schitterende tempels en een koninklijk paleis.

Op het Taumadhi Tole staat de grootste pagode van Nepal, de 30 meter hoge Nyatapola, die in 1708 is gebouwd. De pagode heeft 5 daken en rust op een onderbouw van 5 trapsgewijs oplopende terrassen.

Bhaktapur - Nepal  © Travelmarker Reizen nixVijf paar stenen wachters flankeren de trap naar de ingang. Het museum bevat boeddhistische en hindoe´stische schilderijen. De gouden poort van het museum is een museumstuk op zich. Aan de bovenzijde pronkt de mythische vogel Garuda die een slang, zijn aardsvijand, opeet.

Bhaktapur  pottenbakkers  © Travelmarker Reizen nixOude ambachten in Bhaktapur
Oude ambachten zijn in Bhaktapur normale broodwinning. Op Potter's Square kun je altijd veel pottenbakkers aan het werk zien. De mannen vormen de potten, waarbij de pottebakkersschijven met de hand via een stok aangeslingerd worden. De vrouwen versieren de potten en keren ze regelmatig om ze te drogen, waarna ze in kalkovens gebakken worden.

Reizen naar Bhaktapur

Bezoek Bhaktapur op een rondreis door Nepal van TM Reizen!

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

              

© 2019 www.travelmarker.nl