gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Nepal - Chitwan

reis terug  

Chitwan National Park

Chitwan National park  © Travelmarker Reizen nixSinds 1973 is Chitwan, gelegen op 150 km ten zuidwesten van de hoofdstad Kathmandu, een nationaal park, hetgeen de wildstand erg ten goede is gekomen. Een bezoek aan het 932 km² grote park is zeer de moeite waard.

Het nationale park Chitwan heeft een enorme diversiteit aan flora en fauna: er leven meer dan 50 soorten zoogdieren, een groot aantal vlindersoorten, en meer dan de helft van de 810 in Nepal waargenomen vogelsoorten.

Chitwan - Nepal  © Travelmarker Reizen nixHet Chitwan National Park heeft uitgestrekte bossen, drassig terrein met poelen en kreken, en grote droge grasvlakten. De verscheidenheid aan flora maakt van dit nationale park een schitterende botanische tuin.

Hou er rekening mee dat het hier in de zomer erg heet is, aangezien het Chitwan National Park een subtropisch klimaat heeft.

De dieren van het nationaal park Chitwan

Neushoorns spotten in Nepal  © Travelmarker Reizen nixDe toekomst van de Bengaalse tijger heeft er in het nationaal park Chitwan in het verleden zeer somber uitgezien. Tot in de jaren 40 van de vorige eeuw werden in het nationaal park Chitwan soms meer dan 100 tijgers in één jachtexpeditie doodgeschoten. Vandaag leven er een honderdtal Bengaalse tijgers in het nationale park.

Verder herbergt het nationaal park Chitwan maar liefst 25 procent van alle eenhoornige neushoorns ter wereld (ongeveer 400 in totaal), en tal van andere dieren, waaronder everzwijnen, herten, beren, luipaarden, apen en krokodillen. Het nationaal park Chitwan heeft zelfs een overschot aan neushoorns. De neushoorns worden geruild met wild uit het nabijgelegen India. De parkbeheerders van het nationaal park Chitwan hanteren een koers van drie neushoorns tegen een olifant.

Excursies door het Chitwan National Park

Chitwan - Nepal  © Travelmarker Reizen nixIn het nationaal park Chitwan is het mogelijk een safari op de rug van een olifant te maken. Vanaf een olifant heb je een goed overzicht en zie je zeker herten en apen. De kans is klein een Bengaalse tijger of beer tegen te komen. Een ontmoeting met een neushoorn is in het nationaal park Chitwan echter niet buitengewoon.

Chitwan - Nepal  © Travelmarker Reizen nixOm te voet het nationale park Chitwan te verkennen moet je een lokale gids huren. Dit gaat altijd per twee gidsen, die samen $12 per dag kosten. Een eenvoudige lunch is inclusief. Sommige voettochten worden voorafgegaan door een korte boottocht in een kano over de krokodillenrijke rivier. Een excursie per jeep door het nationaal park Chitwan behoort overigens ook tot de mogelijkheden, maar hier hangt een hoog prijskaartje aan. Veel dieren zie je overigens niet tijdens zo'n jeeptocht, die zijn al door het geluid verjaagd.

Reizen naar het nationaal park Chitwan

Travelmarker Reizen bezoekt het nationale park Chitwan tijdens haar rondreizen door Nepal

Hotels in het nationaal park Chitwan

Via trivago kun je de hotelprijzen in Chitwan van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Nuttige links voor Chitwan

Informatieve en praktische info over het nationale park Chitwan
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl