gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Nepal - Dhulikhel

reis terug  

Dhulikhel

Dhulikhel  © Travelmarker Reizen nixDhulikhel ligt op ongeveer 1550 meter hoogte aan de rand van de Kathmanduvallei. Het oude handelsstadje is vermaard om zijn oude tradities en het magnifieke panorama op de Himalaya; van de Mount Everest tot de Annapurna. Vanzelfsprekend leent de omgeving van Dhulikhel zich uitstekend voor verschillende wandelingen.

Wandeling vanaf Dhulikhel langs de Kali-tempel en de Namobuddha-stoepa

Monnik in Namobuddha  © Travelmarker Reizen nixMet deze tocht ben je vanaf Dulikhel ongeveer een halve dag bezig. Loop eerst van Dhulikhel naar de Kali-tempel. Vanaf deze op een heuvel gelegen tempel heb je een prachtig vergezicht over de Sun Kosi River tot aan de indrukwekkende Himalaya. Het mooist is dat te zien bij zonsopgang wanneer je in het oosten het eerste licht over de toppen van de wereld ziet schijnen.

Namobuddha  © Travelmarker Reizen nixNa een bezoek aan de Kali-tempel kun je het pad verder volgen langs het dorpje Kavre en de vele kleine theehuizen. Dan klim je via een dennenbos weer omhoog totdat je de Namobuddha-heuvel ziet liggen. De Namobuddha-stoepa die op de heuvel staat is een belangrijk pelgrimsoord. Een stenen gedenktafel op de heuvel verwijst naar een legende waarin Boeddha een uitgehongerde tijgerin met jongen ontmoet. Het verhaal wil dat de barmhartige Boeddha zichzelf als voedsel voor haar welpen aanbood. Via een andere route langs een aantal watermolens en kleine dorpjes kun je naar Dhulikel terugwandelen.
Het oude stadsgedeelte van Dulikhel zelf herbergt een paar tempels.

Reizen naar Dhulikhel

Bezoek Dhulikhel op een rondreis door Nepal van TM Reizen!

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl