gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Nepal - De Mount Everest

reis terug  

De Mount Everest

Sagarmatha, Godin van de wereld, ofwel Mount Everest, is met 8848 de hoogste berg op aarde. Ze is gelegen in het Khumbu dal, ongeveer 150 km ten noordoosten van Kathmandu op de grens tussen Nepal en Tibet. De Everest werd in 1953 voor het eerst door Nieuw Zeelander Edmund Hillary en sherpa Tenzing Norgay beklommen. Dit was met een Engelse expeditie onder leiding van John Hunt.

In het gebied van de Mt. Everest liggen nog vier bergen uit de top tien van de hoogste bergen ter wereld. Dit maakt het Khumbu gebied tot een van de machtigste berggebieden op aarde. Een trek in dit gebied is een trek over het dak van de wereld.

Van Jiri naar de Mount Everest

Je kunt een trek beginnen in het op 1860 meter hoogte gelegen dorpje Jiri, dat over de weg vanaf Kathmandu bereikbaar is. Doordat het gebied vanaf Jiri redelijk dicht bevolkt is en het gebied al heel lang druk door toeristen bezocht wordt, heeft elk dorp wel een paar lodges. Het enige wat je dus moet meenemen is een slaapzak. Vooral in het begin moet je een groot aantal passen over.

Namche Bazaar
Het op 3500 meter hoogte gelegen Namche Bazaar is de hoofdstad van de sherpas. Na Namche Bazaar gaat de route het echte hooggebergte in. De dorpjes worden schaarser en het landschap kaler door de afwezigheid van begroeiing. Voor de meesten is Kala Patar het eindpunt van de trek. Kala Patar is een 5600 meter hoge heuvel aan de voet van de Pumori, vanwaar je een schitterend uitzicht op de Everest en de eromheen gelegen bergen hebt. Je kunt hiervandaan ook het Everest Base Camp bezoeken.
Vanaf Namche Bazaar loopt er nog een dal naar het noorden. Dit is het Gokyo dal, dat parallel loopt aan het dal waarin de Everest ligt. Het Gokyo dal biedt ook prachtige uitzichten op de Everest, en wordt een stuk minder druk bezocht dan het dal dat rechtstreeks naar het Everest Base Camp leidt.

Beknopte info over de Everest regio
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl