gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Nepal - Gosaikund Meren

reis terug  

De Gosaikund meren

In een van de meren van Gosaikund staat een kleine, witte rots midden in het water, die volgens de overlevering een overblijfsel is van een oude Shiva tempel. Hierom is Gosaikund een belangrijk bedevaartsoord. Ieder jaar bij volle maan tussen half juli en half augustus komen duizenden pelgrims baden in het heilige water van één der Gosaikundmeren. Zij eren dan de hindoegod Shiva. Dat het water van de op 4380 meter hoogte gelegen Gosainkundmeren ijskoud is, is voor de pelgrims geen probleem.

Vanzelfsprekend hebben de Gosainkundmeren hun verhaal. Volgens gelovigen zijn de goden tijdens hun eeuwige zwerftocht over de oceanen op zoek naar het onsterfelijke water. Het was de god Shiva die een gifstroom in de zee ontdekte. Uit angst dat deze stroom de goden zou vergiftigen dronk hij hem zelf op. Het resultaat was veel pijn, dorst en een blauwe verkleuring van zijn nek. Om te genezen bracht Shiva vervolgens een bezoek aan Gosaikund. Hij plantte zijn drietand of 'Trisul' in de rotswand, waardoor drie bronnen ontstonden. Het water werd in lager gelegen bekkens opgevangen, de huidige meren van Gosainkund, waarin Shiva zijn dorst kon lessen.

Rond het meren van Gosainkund zijn pelgrimshutten, waarin je kunt overnachten.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl