gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Nepal - Kathmandu

reis terug  

Kathmandu

Durbar Square, Kathmandu  © Travelmarker Reizen Kathmandu is de hoofdstad en het toeristische centrum van Nepal. Het ligt samen met de oude koningssteden Bhaktapur en Patan, die inmiddels vrijwel opgeslokt zijn door Kathmandu, in de Kathmanduvallei aan de voet van het Himalayagebergte.
Hoewel Kathmandu van de drie koningssteden de meest drukke en moderne is heeft de hoofdstad dankzij de vele nauwe winkelstraatjes in het oude centrum toch de uitstraling en charme van een middeleeuwse stad. Kathmandu heeft maar een paar brede boulevards.
Kathmandu is vooral beroemd om haar schitterende antieke architectuur en vriendelijke en kleurrijke bevolking. Je kunt er dagen in ronddwalen zonder je één moment te vervelen. Op bijna elke straathoek van Kathmandu kun je je vergapen aan prachtige tempels, huizen met schitterende houtgesneden ramen of kleurrijke rituelen.
Helaas heeft Kathmandu nogal wat last van smog. Vooral de tuk-tuk's (gemotoriseerde riksjas met overkapping) en de taxi's veroorzaken een geweldige rook.

Bezienswaardigheden in Kathmandu

Durbarsquare - Kathmandu  © Travelmarker Reizen Durbar Square
Durbar Square (Koningsplein) is het kloppend hart van Kathmandu en de belangrijkste toeristische trekpleister van de stad. Hoewel het Durbar Square van Kathmandu minder goed is onderhouden dan het Durbar Square van Patan is een bezoek toch een 'must'. Op dit plein staan niet minder dan 50 tempels, schrijnen en andere religieuze monumenten, waarvan de meeste 3 4 eeuwen oud zijn. De oudste tempel dateert uit de 12de eeuw.

Het plein is bovenal een ontmoetingsplaats. Het is er de hele dag door een komen en gaan van toeristen, straatverkopers, bedelaars en pelgrims. Vanaf de Maju Deval tempel heb je een schitterend uitzicht over de bedrijvigheid en de vele tempels en pagodes op het plein. De gebouwen zijn afgewerkt met prachtige houtsculpturen. Het belangrijkste gebouw op het plein is het koninklijk paleis.

Kathmandu  © Travelmarker Reizen nixBreng ook een bezoek aan de oude buurten aan de noord- en zuidkant van het plein.
Een zijstraat van Durbar Square is de beroemde "Freak Streat". Dit was vroeger het eindpunt van de 'hippie trail' . Van Freak Street is niet veel over, het is een gewone straat. Een andere zijstraat van het Durbar Square is New Road waar veel belangrijke kantoren en westerse electronica/foto winkels gevestigd zijn. Hier kun je voor een prikke tweedehands fotoapparatuur op de kop tikken.

praktische info over Kathmandu

Kathmandu  © Travelmarker Reizen nixBijna geen enkele straat in Kathmandu heeft een naambordje. Dus ook met een stadsplattegrond ben je in de smalle straatjes van Kathmandu zo verdwaald. Als je grote afstanden in Kathmandu moet afleggen kun je het beste een taxi of tuk-tuk nemen. De stadsbussen zijn namelijk meestal akelig overvol. Het internationale vliegveld ligt vlak buiten Kathmandu.

Thamel - Kathmandu  © Travelmarker Reizen nixThamel
Ongeveer een kilometer noordelijk van het centrum van Kathmandu ligt de toeristenwijk Thamel. Het ongeveer 1 km grote gebied is compleet volgepakt met hotels, winkels, reisbureautjes, restaurants en cybercafés. Bijna alles is hier te krijgen, iets dat even wennen is na een langdurig verblijf in het Himalayagebergte. Zorg overigens voor oordopjes als je hier overnacht in Kathmandu. Het gejank van zwerfhonden is niet bevorderlijk voor een goede nachtrust.

Reizen naar Kathmandu

Bezoek Kathmandu op een van de reizen van TM Reizen!

Hotels in Kathmandu

Via trivago kun je de hotelprijzen in Kathmandu van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Bezienswaardigheden rond Kathmandu

Bezienswaardig zijn de drie grote tempelcomplexen rond Kathmandu: Pashupatinah, Swayambunath en Boudha. De laatste plaats heeft de grootste stupa van Nepal en is goed te combineren met een bezoek aan Pashupatinath, dat op loopafstand ligt. In Pasupatinath vinden geregeld lijkverbrandingen plaats, een voor ons zeer maccabere gebeurtenis. Swayambunath wordt de vele apen ook wel de monkey Temple genoemd. Ook zeer bijzonder is het Durbar Square in Patan, een wijk van Kathmandu. In tegenstelling tot het Durbar Square van Kathmandu zijn de monumenten rond dit plein beter onderhouden. Ook zeer bijzonder is de oude stad Bhaktapur, vlakbij Kathmandu.

De Katmandhu-vallei

De vallei van Kathmandu, gelegen op 1350 m. hoogte, is ingesloten door groene heuvels en bergen. In de vallei liggen de drie koningsteden en verschillende bezienswaardigheden en dorpen, waar je het authentieke Nepal kunt ontdekken.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl