gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Nepal - De Kathmanduvallei

reis terug   reis door

De Kathmandu Vallei

Durbarsquare, Bhaktapur  © Travelmarker Reizen De op 1200 meter hoogte gelegen Kathmanduvallei is het hart van Nepal. De vallei telt een enorm aantal bezienswaardigheden, waaronder de drie historische koningssteden Bhakatpur, Patan en Kathmandu.

De vorstendommen waar de drie steden het machtscentrum van vormden hadden hun bloeitijd van de 16e tot de 19e eeuw. Elk vorstendom had zijn magnifieke koninklijke paleis, schitterende tempels en de vele met houtsnijwerk versierde gebouwen. Het ontzagelijk grote aantal tempels in de Kathmandu vallei deed een van de eerste westerse bezoekers beweren dat de vallei meer tempels dan huizen had, en meer godsbeelden dan mensen. Hier staat het merendeel van Nepals' culturele erfgoed; en een verblijf van meerdere dagen in dit openluchtmuseum is dan ook zeker de moeite waard.

Bouddha  © Travelmarker Reizen nixOp de drukke bazaars in de Kathmanduvallei wordt van alles verkocht, en het is vooral daar dat je zonder al te veel moeite de verschillende kleurrijke bevolkingsgroepen uit het land tegen kan komen.

Door het heuvelachtige landschap en de relatief korte afstanden is de Kathmandu vallei uitermate geschikt om op de mountainbike te ontdekken. Aan de rand van de Kathmanduvallei liggen een aantal Hill Resorts zoals Nagarkot en Dhulikhel.

De gemiddelde temperatuur in de Kathmanduvallei varieert van 10 graden Celsius in januari tot 25 à 30 graden Celsius in juli. In de winter kan het in de Kathmanduvallei nachts flink koud zijn, hoewel het zelden vriest. Overdag stijgt de temperatuur weer tot circa 18 graden Celsius.

Bezienswaardigheden in de Kathmanduvallei

Bungamati

Bungamati is één van de meest schilderachtige dorpjes van de Kathmanduvallei. Hier zijn verschillende bouwwerken uit de 16de eeuw te zien.

Newari de Thimi

Dit in de Kathmandu vallei gelegen plaatsje is bekend om zijn handwerk op basis van papier mâché en zijn aardewerk.

de tempel van Changu Narayan

Deze tempel ligt op een heuvel ten noorden van Bhaktapur, op 22 km van Kathmandu in de Kathmanduvallei. Het bouwwerk dateert uit de 4de eeuw en is één van de meesterwerken van de Nepalese architectuur.

de tempel van Dashinkali

In het zuiden van de Kathmanduvallei, tussen twee heuvels, ligt de tempel van Dashinkali. Tweemaal per week bezoeken pelgrims de tempel om bloed van mannelijke dieren aan godin Kali, de gemalin van Shiva, te offeren.

Panauti

Panauti  © Travelmarker Reizen nixHet in de Kathmandu vallei gelegen Newari dorp Panauti heeft fraaie oude huizen en talrijke tempels. Het lijkt hier of de tijd heeft stilgestaan.

Het plaatsje, tot de 18de eeuw het centrum van een vorstendom, is een van de oudste van Nepal en onlangs met Franse hulp gerestaureerd. De grote Indreswor tempel is in 1294 gebouwd en daarmee de oudste van Nepal.

Reizen naar de Kathmanduvallei

Travelmarker Reizen bezoekt de Kathmandu vallei tijdens de rondreizen naar Nepal

Nuttige links over de Kathmanduvallei

Informatieve en praktische info over de bezienswaardigheden in de Kathmandu vallei
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl