gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Nepal - Lumbini

reis terug  

Lumbini

Voor de 300 miljoen boeddhisten op onze aardbol is Lumbini de plek waar het allemaal is begonnen. De plaats, 22 kilometer ten westen van Bhairawa, is de geboorteplaats van Boeddha, en dus de belangrijkste historische plaats van Nepal. Hier werd in 563 voor Christus prins Siddhartha Gautama geboren, de prins die 35 jaar later Boeddha zou worden. Lumbhini is de belangrijkste archeologische vindplaats van het land, en de vondsten die opgravingen hier aan het licht hebben gebracht dateren grotendeels uit de derde eeuw voor Christus. In de 'Sacred Garden', een plek niet veel groter dan een voetbalveld, bevinden zich alle bezienswaardigheden van Lumbini, zoals de Maya Devi tempel, de pilaar van Ashoka en Boeddhistische kloosters.

De 'Sacred Garden' van Lumbini is in 1895 herontdekt, een ontdekking die tot de belangrijkste van die eeuw behoort. De plek wordt zelden door toeristen bezocht, en is vanwege de grote afstand tot, en gebrekkige verbinding met de drukker bezochte plaatsen in Nepal misschien enkel de moeite waard voor mensen met een grote interesse voor het spirituele. Heel erg veel is er trouwens niet te zien, maar de regering heeft plannen om de 'Sacred Garden' wat meer allure te geven.
Mijdt Lumbini in de zomer, dan is het er bloedheet. In de omgeving van Lumbini liggen een paar hotels. Deze zijn volgeboekt tijdens het Hindufestival, waarbij Boeddha vereerd wordt als de negende incarnatie van Vishnu. Dit festival wordt gehouden tijdens volle maan in de maand Baisakh (april-mei).

Info en praktische tips voor bezoekers aan Lumbini
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !

   

              

© 2019 www.travelmarker.nl