gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Nepal - Pashupatinath

reis terug  

De tempel van Shiva in Pashupatinath

sadhu's in Pasupatinat © Travelmarker ReizenIn Pashupatinath staan vele aan de god Shiva gewijde tempeltjes. De grote tempel van Shiva in Pashupatinath is één van de belangrijkste en heiligste hindoetempels in Azië. Via een trap naast de tempel bereik je het schitterende tempelcomplex. Een grote goudgekleurde stier staat midden op het plein. Op de trap naar beneden wemelt het van de apen.

Als niet-hindoe mag je de tempel van Pashupatinath niet in. Vanaf een heuvel tegenover het heiligdom heb je echter een goed zicht op de tempelrituelen. Rijen pelgrims offeren er sinaasappels, rijst en andere zaken.

Langs de oevers van de heilige rivier de Bagmati in Pasupatinat komen de Hindoes samen voor de lijkverbrandingen. Heilige mannen wachten in sterfhuizen langs de rivier op het einde.

Pashupatinath - Nepal  © Travelmarker Reizen nixDe crematies vinden plaats in de ghats van Pashupatinath, en de resten van de lichamen worden vervolgens in de heilige rivier gegooid. De as van de doden wordt meegevoerd door de stroom. De Bagmati is heilig omdat hij uitmondt in de Ganges in India. Kinderen duiken vanaf de trappen van Pashupatinath de rivier in waarin de gelovigen drie maal daags een ritueel bad nemen.

Pashupatinath - Nepal  © Travelmarker Reizen nixSadhu's, bizar beschilderde in oranje gewaden gehulde halfnaakte bedelmonniken met wilde kapsels, vertonen hun kunsten tegenover de ghats van Pashupatinath. De één als slangenbezweerder, de ander bedelend. Kinderen duiken vanaf de trappen van Pashupatinath de rivier in waarin de gelovigen drie maal daags een ritueel bad nemen.

Een bezoek aan Pashupatinath is goed te combineren met een bezoek aan Boudha, dat op loopafstand ligt.

Reizen naar Pashupatinath

Bezoek Pashupatinath op een van de reizen van TM Reizen!
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl