gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Nepal - Patan

reis terug  

De Stad der Schoonheid

Patan - Nepal  © Travelmarker Reizen nixPatan, de zusterstad van Kathmandu, wordt ook wel 'Stad der Schoonheid' genoemd. De stad is naast Bhaktapur en Kathmandu een van de drie koningssteden.

Patan is de oudste stad van de Kathmanduvallei. Er wordt beweerd dat deze boeddhistische stad in de derde eeuw voor Christus gesticht is door Indiase keizer Ashoka. Volgens de legende heeft hij de vier stoepa’s op de hoeken van de stad en één in het midden op het Durbarplein geplaatst.

Durbarsquare, Patan - Nepal  © Travelmarker Reizen nixPatans' boeddhistische karakter wijkt af van het voornamelijk hindoeïstische Bhaktapur en het hindoeïstisch-boeddhistische Kathmandu. Het is het centrum van de Newarireligie en de traditionele kunst- en handwerken. Hoewel Patan met 160.000 inwoners inmiddels vergroeid is aan Kathmandu is een verblijf hier een stuk aangenamer dan in de hectische hoofdstad van Nepal.

Het oude gedeelte van Patan heeft een nog grotere hoeveelheid tempels en kloosters dan Kathmandu. Het rechthoekige Durbarplein van Patan vormt een van de zeven monumentengebieden van de Kathmandu Vallei die op de Werelderfgoedlijst staan. Op het plein staan een groot aantal magnifieke tempels, oude boeddhistische stoepa's en paleizen in verschillende stijlen, zoals de Krishna tempel, het beroemdste bouwwerk op het plein. De stenen tempel is in 1637 gebouwd.

Yoganarendra Malla - Patan - Nepal  © Travelmarker Reizen nixOp een pilaar voor de tempel staat een bronzen beeld van een geknielde Garuda met gevouwen handen. Andere mythologische dieren bewaken de ingang. Het fraaie beeldhouwwerk op de daklijsten van de eerste etage (scènes uit de Mahabharata) en tweede etage (scènes uit de Ramayana) is schitterend.

In het Koninklijk paleis is het Patan Museum ondergebracht. In tegenstelling tot de andere musea van Nepal is dit museum absoluut een bezoek waard. Hier worden kostbare erfstukken op een bijzonder professionele manier tentoongesteld.

Rond Durbar Square zijn verder ontelbare winkels en werkplaatsen waar Boeddhabeelden worden gemaakt en verkocht. Op hoger gelegen verdiepingen rond het plein kun je genieten van een versnapering met uitzicht over het fascinerende spektakel beneden.

In de Gouden Tempel van Patan - Nepal  © Travelmarker Reizen nixVlakbij Durbar Squar ligt de Kva Bahal, een 12de eeuws boeddhistisch klooster, het spirituele centrum van Patan. Op het binnenplein van dit klooster staat de Hiranyavarna Mahaviharna die vanwege de overtollige hoeveelheid bladgoud ook wel de gouden tempel genoemd wordt. Breng zeker een bezoek aan de tempel, vooral de details van het verfijnde metaalwerk is hier zeer bijzonder. Je mag echter niets van leer mee naar binnen brengen.

De enorme concentratie van oude tempels strekt zich nog tot ver voorbij het centrale Durbarplein uit. Levensgrote ogen, olifanten, leeuwen en schilderingen van wachters bewaken de poorten van de gebouwen. Patan telt verder meer dan 150 voormalige kloosters die nu als woonhuizen fungeren. Boven in de houten raamkozijnen hangen oude mannen net als eeuwen geleden uit hun raam. Net als Bhaktapur heeft ook Patan meer weg van een openluchtmuseum dan van een stad.

Je kunt tijdens een bezoek aan Patan ook het Tibetaanse vluchtelingendorp bezoeken. Hier kun je het weven van Tibetaanse tapijten aanschouwen.

Patan Museum

Veel foto´s van de collectie van het Patan museum

Reizen naar Patan

Bezoek Patan met Travelmarker Reizen!
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl