gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Nepal - Pokhara

reis terug  

Pokhara

Pokhara - Nepal  © Travelmarker Reizen Pokhara, de tweede stad van Nepal, ligt 200 km ten westen van Kathmandu. In 1970 werd Pokhara door de aanleg van een verharde weg met de buitenwereld verbonden, via welke je nu in 6 uur per bus Kathmandu kunt bereiken. De plaats is het begin- en eindpunt voor een trekking in het Annapurna gebied. Het is door de vele hotels, restaurants en de prachtige omgeving een uitstekende plaats om op krachten te komen voor of na een avontuur in de bergen.

Pokhara ligt aan het Phewameer. In dit meer ligt een eilandje met een tempel van de godin Varahi. Je kunt het bereiken met een roeibootje die je op verschillende plekken kunt huren. In het meer mag gezwommen worden. Het koninklijk paleis van Pokhara, de winterresidentie van de koning, ligt ook aan het meer, net als de lakeside. De lakeside is met zijn vele hotels en restaurants de toeristenwijk van Pokhara.

Pokhara - Nepal  © Travelmarker Reizen nixVanuit Pokhara heb je bij helder weer een schitterend uitzicht op de pieken van het hele Annapurna massief. De meest opvallende is de Machhapuchhre. Machhapuchhre is het Nepalese woord voor vissenstaart, iets dat de berg te danken heeft aan zijn dubbele piek, die inderdaad iets weg heeft van de staart van een vis.

Tibetaanse monnikken - Nepal  © Travelmarker Reizen nixPokhara heeft ook drie Tibetaanse vluchtelingenkampen die je kunt bezoeken. Dat dit vaak gedaan wordt, kun je aflezen aan de vele souvenirstalletjes in de kampen. Omdat Pokhara in 1949 vrijwel tot de grond afgebrand is heeft het verder geen bezienswaardigheden.
Pokhara ligt bijna 500 meter lager dan Kathmandu en is daardoor iets warmer. In de winter wordt het in Pokhara overdag ongeveer 21 graden Celsius, maar in de zomer kan het kwik oplopen tot 35 graden Celsius. Het regent hier dan ruim twee keer zoveel als in de hoofdstad.

Reizen naar Pokhara

Travelmarker Reizen bezoekt Pokhara tijdens de rondreizen door Nepal

Hotels in Pokhara

Via trivago kun je de hotelprijzen in Pokhara van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

De omgeving van Pokhara

Devi's Falls is een waterval die ondergronds gaat. De waterval is vernoemd naar Devi, een Zwitserse vrouw, die door de waterval is meegesleurd en daarbij omgekomen is. Wees dus een beetje voorzichtig. De waterval is overigens geen echt indrukwekkend natuurfenomeen. Tegenover de waterval ligt de Gupteswor grot, een heilige plaats voor Hindu's. Het is enorm benauwd in de grot. Vanaf de bovenop een berg gelegen World Peace Pagode, een grote witte stupa met 4 gouden Buddha's, heb je een schitterend uitzicht over de andere kant van het meer, Sagarkot en alle grote bergen op een rij. Je bereikt de pagode na een steile klim.

Informatieve en praktische info over Pokara. Aanrader
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl